Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Bernal Gomez a câștigat Turul SibiuluiOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
09 Iul 2017

Bernal Gomez a câștigat Turul Sibiului

Rutierul columbian Egan Arley Bernal Gomez (Androni Sidermec Botecchia) a câștigat ediția din acest an a Turului Ciclist al Sibiului, în timp ce românul Eduard Grosu s-a impus în ultima etapă a cursei, desfășurată pe traseul Sibiu - Mediaș - Sibiu, în lungime de 148 de kilometri.

Pe locul secund în etapă s-a clasat polonezul Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), la o secundă, iar al treilea a sosit italianul Francesco Gavazzi (Androni Sidermec Botecchia), la 2 secunde.

În clasamentul general, Egan Bernal Gomez a fost urmat de elvețienii Colin Stuessi (Roth Akros) și Valentin Baillifard (Roth Akros).

Roth-Akros a câștigat competiția pe echipe, acolo unde naționala României a terminat ultima, locul 18, iar Tușnad Drag Cycling Team, echipă continentală românească, a abandonat și nu a mai punctat în ierarhia finală. Cu 50 de puncte, Gomez Bernal a fost primul și în ierarhia tricoului alb, acolo unde l-a secondat, la 5 lungimi distanță, combativul Eduard Grosu. Tot Bernal s-a situat pe prima poziție și în clasamentul tinerilor cicliști sub 23 de ani. Morritz Fubnegger a câștigat tricoul verde pentru cel mai bun cățărător, iar Damian Luscher pe cel albastru, destinat celui mai bun sprinter. 

În clasamentul ruttierilor români, Eduard Grosu a fost cel mai bun, urmat de Daniel Crista, Emil Dima și Vlad Dobre. Turul Ciclist al Sibiului are o clasificare de 2.1 în coeficientul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). 

Alte știri din Ciclism