Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Australian Open: Zi fastă pentru românceZUMA Wire/HEPTA/SportPictures.eu
10 Feb 2021

Australian Open: Zi fastă pentru românce

Sorana Cîrstea și Simona Halep au obținut victorii strălucitoare sub soarele de la Antipozi și avansează împreună în turul al treilea al Australian Open.

Intrată prima dintre ele pe „Margaret Court Arena”, târgovișteanca clasată pe locul 72 WTA a avut parte de o partidă de gală contra favoritei numărul 9 a tabloului, cehoaica Petra Kvitova (8 WTA). Dornică să le demonstreze contestatarilor săi că ambiția sa este la același nivel cu calitatea jocului prestat, Sorana s-a agățat cu dinții de șansa sa și după două ore și 3 minute s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-1. În turul al treilea, compatrioata noastră va întâlni un nou cap de serie, cehoaica Marketa Vondrousova, locul 20 WTA și favorită 19, urmând să-i fie adversară în partida prinsă în programul zilei de vineri.

Cel mai spectaculos meci al zilei și al turneului, cel puțin până acum, a fost cel dintre Simona Halep și australianca Ajla Tomljanovic (69 WTA). Partida a fost prima a sesiunii de seară și a beneficiat de o doză de tensiune pozitivă datorită prezenței publicului în arenă. Chiar dacă spectatorii erau în majoritate covârșitoare susținători ai lui Tomljanovic, s-a simțit cum Simona s-a „hrănit” cu energia tribunei și a reușit un final de meci de poveste. Un prim set cedat la 4 după ce a condus cu 2-0 a fost urmat de un act secund în care Simona și-a ridicat nivelul de joc și s-a impus cu un scor în oglindă. Constănțeanca a continuat să fie prezentă pe fiecare centimetru pătrat de teren, însă spre deosebire de primul set a găsit răspunsuri adecvate la loviturile de rever puternice ale adversarei sale. Decisivul părea sub controlul australiencei după ce a reușit un break alb în ghemul 6, apoi a reușit un hold ce o aducea la un ghem distanță de câștigarea partidei. A fost momentul în care Simona a dat drumul la rezervele sale de energie și, mai ales, a etalat superioritatea sa mentală reușind o serie incredibilă de 5 ghemuri consecutiv. La 5-5, pe serviciul adversarei, constănțeanca nu a lăsat din mână break-ul chiar dacă a ratat trei mingi de 6-5, apoi pe propria lansare a pus capăt partidei după două ore și 34 de minute. În turul al treilea ea o va întâlni pe Veronika Kudermetova, locul 36 WTA și favorită 32 a tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp