Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Atleții români, medalii de argint și bronz la Europenele în sală, după opt ani
06 Mar 2023

Atleții români, medalii de argint și bronz la Europenele în sală, după opt ani

Reprezentanții României au cucerit două medalii la cea de-a 37-a ediție a Campionatele Europene de atletism indoor care au avut loc la începutul lui martie 2023, la Istanbul, în Turcia. Sunt primele trofee obținute de atleții români la întrecerile continentale în sală după opt ani.

Gheața a fost spartă de Claudia Bobocea care a câștigat argintul la 1500 m. Românca s-a întrecut pe sine și a încheiat cursa pe poziția a doua cu timpul 4:03.76 – nou record personal. Sportiva legitimată la CSA Steaua București și antrenată de Valentin Anghel a fost devansată de Laura Muir, din Marea Britanie (4:03:40), dar a trecut linia de sosire înaintea Sofiei Ennaoui din Polonia (4:04:06).
Bobocea a cucerit prima medalie a României la Campionatele Europene de atletism în sală după o pauză de opt ani, ultimele două medalii de bronz fiind obținute în anul 2015, la Praga de Florentina Marincu, la săritura în lungime și Marian Oprea, la triplusalt.

În proba masculină de săritura în lungime, Gabriel Bitan, care în calificări a fost al treilea cu o săritură de 8,03 m, în finală a cucerit medalia de broz. În ultimul act, atletul român legitimat la CSM Onești a sărit 8,00 m, din a 5-a încercare, fiind devansat de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8,30 m, şi de suedezul Thobias Montler, cel mai bun din calificări, cu 8,19 m.

La Istanbul, elevul antrenorului Cornel Grigore, în vârstă de 24 ani, care se clasase pe locul 8 la Europenele de sală din 2021 de la Torun, a înregistrat cea mai bună performanță din carieră.

Alte două reprezentante ale României, ambele legitimate la CSA Steaua București, au evouluat în finale, dar n-au reușit să urce pe podium. La săritura în lungime, Alina Rotaru Kottmann, antrenată de Mihai Corucle a încheiat pe locul 5, iar la săritura în înălțime, Daniela Stanciu, eleva medaliatei cu bronz olimpice Oana Pantelimon, s-a clasat pe locul 7.

În urma acestor rezultate, România care a fost reprezentată de 14 sportivi, şapte fete şi şapte băieţi, s-a clasat pe locul 18 în ierarhia pe medalii.

La Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie 2023), au participat 593 de atleţi, 301 la masculin şi 292 în feminin, din 41 de ţări.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Atletism