Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Ana Maria Popescu, argint la Cupa Mondială de la HavanaAFP / Mediafax Foto
12 Ian 2020

Ana Maria Popescu, argint la Cupa Mondială de la Havana

Performanță remarcabilă pentru Ana Maria Popescu la prima competiție a anului 2020! Ajunsă după mai multe peripeții pe planșele de la Havana unde s-a disputat Cupa Mondială, campioana olimpică în vârstă de 35 de ani a obținut medalia de argint, rezultat reușit în compania principalelor spadasine din ierarhia mondială, aceleași adversare pe care le va întâlni și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Spadasina legitimată la CSA Steaua a învins-o pe rusoaica Maria Obraztsova cu 15-5, a trecut apoi de ucrainencele Kseniya Pantelyeyeva (15-12) și Olena Kryvytska (15-10), pentru ca în sferturile de finală să dispună de chinezoaica Sun Yiwen cu 15-9. După ce a trecut în semifinale cu 12-10 de franțuzoaica Marie-Florence Candassamy, Ana Maria a cedat în finală în fața polonezei Aleksandra Zamachowska, scor 8-15. Câștigătoarea a dispus în sferturile de finală cu 15-12 de o altă spadasină tricoloră, Amalia Tătăran, componentă a clubului Dinamo. Pe traseu, Amalia le-a învins cu 15-13 pe Rosella Fiamingo (Italia), cu 15-8 pe Victoria Mo (SUA) și cu 15-14 pe Giulia Rizzi (Italia).

A treia reprezentantă a României în concurs a fost Bianca Benea, orădeanca fiind învinsă la limită în primul tur, scor 14-15, de tunisianca Sarra Besbes.

Alte știri din Scrimă