Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Academia Hagi, oferită ca exemplu la Congresul FIFA
26 Oct 2023

Academia Hagi, oferită ca exemplu la Congresul FIFA

Academia Hagi este cel mai de succes proiect din fotbalul românesc la nivel de copii și juniori, acest lucru fiind reprezentat prin cele 27 de titluri naționale cucerite în cei 14 ani de la înființare (2009-2023), precum și de ierarhiile anuale ale Federației Române de Fotbal, în care centrul de copii și juniori din Dobrogea este mereu pe primul loc.

Astăzi, în cadrul Congresului FIFA care s-a desfășurat la Zurich (Elveția), Academia Gheorghe Hagi a fost singura din 211 țări afiliate invitată la acest Congres al FIFA, acest lucru datorându-se proiectelor pe care le desfășoară an de an. Este fără îndoială o recunoaștere importantă a activității clubului, un lider în România la nivel de copii și juniori și totodată unul dintre cele mai puternice din Europa de Est și Europa Centrală.

La Zurich s-a aflat directorul general Cristian Bivolaru, cel căruia i-a revenit misiunea de a prezenta proiectul care constă în special în modul de implicare în dezvoltarea sportivă și educațională a fiecărui sportiv din cadrul Academiei Hagi, a condițiilor de pregătire (antrenori, terenuri de antrenament construite cu soluții ecologice pentru protejarea mediului), a rezultatelor oferite, a numărului de jucători crescuți și formați care fac parte anul din loturile naționale de juniori, tineret și seniori. Construirea unor stații electrice în interiorul bazei sportive în cadrul activităților de protejare a mediului, implicarea copiilor în acțiuni care să promoveze protejarea mediului prin plantarea de copaci, implicarea în fotbalul feminin prin echipele pe care clubul nostru le-a înființat și cu care participă în competițiile naționale pentru prima oară în istorie, oferirea metodelor de egalitate și incluziune între toți componenții echipelor de copii și juniori, oferirea de invitații copiilor din școlile constănțene și posibilitatea de a se afla săptămânal alături de jucătorii favoriți prin programul ''Învățăm să fim campioni. Școala, primul pas spre performanță'', sunt programe din cadrul aceluiași proiect ''O singură echipă, un singur brand, o singură iubire''.

 

sursa: farulconstanta.com

Alte știri din Juniori