Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
6 medalii și locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj la JunioriStefan Racila / Mediafax Foto
10 Oct 2021

6 medalii și locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj la Juniori

România a încheiat locul 1 în clasamentul pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj la Juniori, competiție desfășurată weekend-ul acesta în Germania, la Munchen. Sportivii noștri au obținut 5 medalii de aur și o medalie de argint.

Ziua finalelor A a fost deschisă de aurul câștigat în proba de dublu rame feminin de Mihaela-Cosmina Dram și Georgelia Stoica, urmată apoi de cea similară adusă de Iliuța-Leontin Nuțescu și Andrei-Petrișor Axintoi care au dominat cursa în finala probei de dublu rame masculin. Echipajul de patru rame feminin, compus din Elena-Maria Robitu, Daria-Ioana Dinulescu, Ancuța-Adelina Ungurean și Maria Guzran a adus cel de-al treilea aur, fiind urmat la scurt timp de locul 1 câștigat de echipajul din proba similară masculină format din Petru Andrei Ciornei, Costi-Daniel Neagoe, Marius-Ionel Bodnar și Andrei-Valentin Maliș. Linia medaliilor din cel mai prețios metal a fost completată de cea din proba de patru vâsle feminin adusă de Andreea-Fabiola Iorgovan, Elena-Diana Suta, Ana-Maria Matran și Diana-Ionela Petian. Echipajul de 8+1 feminin compus din Mariana-Laura Dumitru, Ana-Maria Loghin, Elena-Andreea Cerbu, Petruta-Ionela Popa, Elena Silvia Mocanu, Valentina Amalia Azoitei, Alexndra-Georgiana Ruscuta, Victoria-Stefania Petreanu și Florentina-Georgiana Neculaeasa au adus medalia de argint.

Ultima medalie de aur a fost câștigată în proba de 8+1 masculin de echipajul format din Marian Ștefan Dunca, Constantin Emanuele Sterea, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Andrei Hemen, Eduard Angel Moldovan, Gavril Dumbrava, Alexandru-Gabriel Stetco, Cosmin Iulian Plesescu și Cornel-Traian Ieremciuc.

Alte știri din Canotaj