Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Ştiinţa Bacău lasă punctele la Tg. JiuDan Duta / Mediafax Foto
08 Feb 2014

Ştiinţa Bacău lasă punctele la Tg. Jiu

Liga Naţională de Handbal masculin a continuat etapa a 16-a cu meciul dintre ACS Energia Rovinari Tg. Jiu (locul 5) şi Ştiinţa Dedeman Bacău (locul 3), disputat în Sala Sporturilor din Tg. Jiu, în prezenţa a peste 800 de spectatori.

Echipa gazdă a dat dovadă de atitudine jucând acasă, mai ales în faza de apărare, cu o redută care a jucat la sacrificiu, făcând diferenţa de valoare pe teren. Jocul Energiei a fost unul modern, superior la toate capitolele, în faţa vicecampioanei de anul trecut, acum lipsită de… energie.

Prima repriză a fost echilibrată în cea mai mare parte, cu scor oscilant, doar în ultimele minute reuşind echipa lui Liviu Andrieş o desprindere pe tabelă la trei goluri, 16-13.

În partea a doua, s-a jucat deschis, dar tot cu un uşor şi evident plus pentru gazde, care au reuşit o dublare a avantajului de la pauză în minutul 37, scor 21-15. Apărarea şi-a făcut datoria, reuşind multe recuperări pentru golgeterul Acatrinei, ultimele 15 minute fiind decisive.

Scorul final a fost greu de anticipat de către ambele echipe:

ACS Energia Rovinari Tg. Jiu - Ştiinţa Dedeman Bacău 33 – 23.

Înainte de confruntare, Ştiinţa avea cu  şapte puncte mai puţin faţă de liderul HCM Constanţa, dar cu şapte puncte mai mult faţă de Energia. După meciul direct de ieri, 7 februarie, Ştiinţa se menţine pe locul 3, iar Energia reface din diferenţa la puncte.

Au marcat pentru Energia: Apolzan (4), Mledenciu (1), Păiuș (4), Dinescu (3), Dragnea (4), Giotoiu (2), Roman (3), Mazilu, Acatrinei (7), Asoltanei (5). Antrenor: Liviu Andrieș.

Pentru Știința au înscris: Iancu (2), Rotaru (5), Bondar (1), Ramba (6), Ghiță (4), da Silva (1), Păunică (2), Johannson (1), Fenici (1). Antrenor: Eliodor Voica.

Alte știri din Handbal