Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Zare Markovski este noul selecționer al naționalei României de baschet masculinOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
23 Oct 2017

Zare Markovski este noul selecționer al naționalei României de baschet masculin

În această după-amiază, macedoneanul Zare Markovski și-a pus semnătura pe contractul cu Federația Română de Baschet și va conduce Vulturii în campania de calificare la FIBA World Cup 2019.

In prezent, Markovski este antrenorul echipei Trabzonspor, din prima liga turca. Tehnicianul ex-iugoslav are o cariera de aproape 30 de ani, perioada in care s-a aflat la conducerea unor echipe de club precum Darussafaka SK, Lugano Tigers, Avellino, Virtus Bologna, Armani Milano, Limoges, Reyer Venezia, sau Caserta. De asemenea, intre 1997 si 1999, Zare Markovski a antrenat echipa nationala a Macedoniei.

Noul antrenor al Vulturilor are un contract valabil pana la finele primei faze de calficare la FIBA World Cup (1 iulie 2018). Daca Romania va reusi calificarea in faza a doua a calificarilor, contractul lui Zare Markovski se va reinnoi automat pana in 2019, cu posibilitate de prelungire, in functie de performante.

Markovski va debuta pe banca Vulturilor pe 24 noiembrie, la Torino, cu ocazia meciului Italia - Romania. Secunzii lui Zare Markovski vor fi Mihai Silvasan si Hristu Sapera.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet