Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
World Rugby demarează un amplu audit intern realizat de o Comisie Independentă în care se află și președintele FRR, Alin Petrache
19 Iun 2020

World Rugby demarează un amplu audit intern realizat de o Comisie Independentă în care se află și președintele FRR, Alin Petrache

World Rugby a demarat  un audit intern ce va fi realizat de o Comisie Independenta, prezidata de presedintele Comitetului Olimpic Britanic, Sir Hugh Robertson. Comisia este formată de membri independenți, din reprezentanți ai Emisferei Nordice și Sudice, ai Oceaniei și Americii de Nord si de reprezentantii ai jucatorilor. In cadrul comisiei, tarile din Tier 2 (eșalonul 2)  sunt reprezentate de catre presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache.

Această analiză cuprinzatoare isi propune sa construiasca pe fundamentul concluziilor analizei anterioare din 2015, care au dus la o reprezentare mai mare a tarilor afiliate la WR și la egalitatea de sanse intre femei și barbati în Consiliul WR, principalul organism decizional al WR.

Aceasta are ca obiectiv principal sporirea eficacitatii și optimizarea procesului de luare a deciziilor in structurilor de conducere ale World Rugby, asigurându-le în continuare reflectarea universalității și diversității rugby-ului și a societății și să sprijine cel mai bun proces de luare a deciziilor pentru jocul la nivel mondial. In urma acestei analize, se vor aduce modificari asupra regulamentului de organizare, asupra felului in care sunt facute si gandite comisiile, asupra procesului decizional.

Grupul va revizui și analiza eficiența actualului model de management intern în conformitate cu termenii de referinta aprobati de Consiliul World Rugby și Comitetul Executiv (EXCO).

 

Factorii cheie sunt:
– Egalitatea de sanse intre femei si barbati si principiul diversitatii în structurile de conducere și comisiile WR.
– Jucatorii sa fie reprezentati in structurile de conducere WR.
– Optimizarea structurilor comisailor si evaluarea periodica a eficientei.
– Eligibilitatea, definirea și numirea națiunilor în curs de dezvoltare/ grupuri de natiuni consacrate.
– Formatul si frecventa intalnirilor Consiliului sa serveasca cat mai bine jocului la nivel global.
–  Criteriile pentru numirea membrilor Consiliului și susținerea unui test de eligibilitate pentru membrii alesi.

De asemenea, Comisia va identifica modelele și metodele de guvernare ale celor mai bune practici pe care le poate aplica World Rugby și va analiza orice reformă necesară, făcând recomandări care vor fi luate în considerare de către EXCO și Consiliul WR.

Grupul de lucru este format din membrii independenti: Sir Hugh Robertson, Sir Peter Cosgrove si Angela Ruggiero, reprezentanti ai Emisferei Nordice: Bernard Laporte – presedintele Federatiei Franceze de Rugby si Martyn Philips – CEO Federația Galeză de Rugby, ai Emisferei Sudice: Mark Alexander – presedintele Federatiei Sud-Africane de rugby si Marcelo Rodriguez – presedintele Federatiei Argentiniene de rugby , America de Nord -Cristina Flores si Oceania – Cathy Wong, Tier 2 (tarile din esalonul 2): Alin Petrache – presedintele Federatiei Romane de Rugby, reprezentanți ai  jucătorilor: Omar Hassanein – IRP CEO si Safi N’Diaye – France international și din partea World Rugby: presedintele Sir Bill Beaumont si directorul executiv- Brett Gosper.

„In manifestul nostru, Bernard Laporte si cu mine am facut o promisiune, sa facem o revizuire a managementului intern pentru a ne asigura că World Rugby este rapid în luarea deciziilor iar structurile noastre reflectă în continuare diversitatea și valorile jocului. Acest lucru este mai important acum ca niciodată și aș dori să mulțumesc lui Sir Hugh Robertson pentru că a acceptat să conducă acestă analiză, precum și experților independenți, care vor face parte din acest grup de lucru. Deoarece jocul nostru continuă să se dezvolte primind noi națiuni, este necesar ca structurile noastre si felul in care conducem sa reflecte obiectivele noastre și universalitatea jocului. ”, a declarat Sir Bill Beaumont, presedintele WR.

„Astept cu nerabdare sa lucrez cu aceasta echipa talentata din intreaga lume pentru a realiza o analiza cuprinzatoare si pentru a identifica cele mai bune practici. Rugby-ul este un sport global, care se dezvolta continuu, cu spirit de incluziune, unitate și diversitate si ma angajez sa ma asigur că acest lucru este reflectat în procesul de analiza si in orice recomandare pe care o va face Grupul de lucru “, a declarat Sir Hugh Robertson, presedintele grupului de lucru.

Începând din 2015, World Rugby a intreprins o reforma larga a structurilor sale de guvernare, creand un mediu dinamic si divers, cu o reprezentare mai mare a tarilor si regiunilor și a unor voci independente, specialiști în anumite domenii, în organismele decizionale. Consiliul WR s-a extins cu mai mult de o treime, cu includerea SUA, Georgia, Samoa, Fiji și Uruguay, iar femeile reprezintă în prezent o treime din cei 52 de membri.

Se preconizează că rezultatele acestei analize  vor fi prezentate Consiliului WR la sfârșitul acestui an.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby