Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Un alt tur de forță și din nou în semifinaleAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
09 Iul 2019

Wimbledon: Un alt tur de forță și din nou în semifinale

Simona Halep atinge din nou, la cinci ani distanță, faza semifinalelor probei de simplu de la Wimbledon. Constănțeanca și-a entuziasmat din nou fanii cu o prestație de excepție ce a lăsat-o fără replică pe adversara sa din sferturile de finală, chinezoaica Shuai Zhang, locul 50 WTA, în fața căreia avea până astăzi un palmares negativ, 1-2 scorul victoriilor.

Jucătoarea asiatică a eliminat pe parcurs două jucătoare din lista capilor de serie, pe franțuzoaica Caroline Garcia și pe daneza Caroline Wozniacki, ambele victorii fiind repurtate în minim de seturi. Agresivitatea sa în teren a fost vizibilă în startul partidei, în care s-a detașat cu lejeritate la 4-1 și 15-40 pe serviciul Simonei, însă compatrioata noastră s-a agățat cu dinții de acel ghem și a pornit în cursa de urmărire după ce a anulat patru mingi de break în cel care s- a dovedit a fi ghemul crucial al partidei. Cu o dispersie mai bună a mingiei în terenul advers și cu combinații de lovituri în care mingiile lungi, liftate alternau cu cele lovite plat, razant cu fileul, constănțeanca a dezechilibrat-o pe adversara sa. Un break și un nou ghem de serviciu au egalat situația pe tabelă și s-a intrat în linie dreaptă către un tiebreak în care Simona a fost superioară.

Actul secund a început într-o notă de echilibru, cu hold-uri de ambele părți, dar constănțeanca a înclinat decisiv balanța cu o serie de trei ghemuri în care a cedat un singur punct și s-a apropiat apoi la un ghem distanță de victorie după ce a rupt din nou serviciul chinezoaicei. Încheierea meciului pe propriul serviciu nu mai constituie o problemă pentru campioana noastră, astfel încât după o oră și 27 de minute tabela terenului numărul 1 indica 7-6 (4), 6-1 și parafa revenirea Simonei în penultimul act al probei.

Astfel, joi ea o va întâlni pe vecina sa de clasament ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, în fața căreia are de asemenea un palmares negativ, doar trei victorii din 7 partide disputate.

Alte știri din Tenis de câmp