Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Tur de forță și calificare în a doua săptămână a turneuluiAFP / Mediafax Foto
05 Iul 2019

Wimbledon: Tur de forță și calificare în a doua săptămână a turneului

Una dintre cele mai consistente partide făcute pe iarba de la Wimbledon a dus-o pe Simona Halep în a doua săptămână a turneului de mare șlem.

Partida din turul al treilea contra fostului lider mondial Victoria Azarenka, actualmente clasată pe locul 40 WTA, a fost gestionată perfect de constănțeancă. Condusă cu 3-1 în startul partidei după un start mai bun al jucătoarei din Belarus, Simona a interpretat foarte bine partitura defensivă și cu mingi returnate chiar și din situații imposibile a forțat-o pe adversara sa să intre într-o spirală a greșelilor neforțate și să cedeze punct după punct. După ce în primele 4 ghemuri Vica a câștigat 16 puncte, iar Simona doar 9, raportul s-a inversat în următoarele 5 când compatrioata noastră a câștigat 21 dintre cele 29 de puncte jucate și a încheiat setul în stil de mare campioană. A știut să o pună în situații fără ieșire pe adversara sa și a comis doar 4 erori neforțate, în timp ce aceasta a avut trecute în statistică nu mai puțin de 20 de nereușite.

Azarenka a lăsat să se întrevadă că are posibilitatea de a reveni în debutul setului secund după un prim ghem de serviciu reușit la mare luptă și unul la retur în care a ratat două mingi de break, însă câteva mingi pierdute la limită i-au năruit construcția și de la 2-1 pentru Simona nu a mai reușit decât 5 puncte în următoarele 4 ghemuri.

La o oră și 6 minute de la primul serviciu Simona a oferit publicului prezent pe Centre Court zâmbetul victoriei în fața tabelei ce indica scorul de 6-3, 6-1. Determinarea, inteligența cu care varia loviturile în cursul punctelor, dar și execuții ce au tăiat răsuflarea spectatorilor au dus-o pe campioana noastră în optimile de finală, acolo unde o va întâlni pe noua senzație americană în vârstă de 15 ani, Cori Gauff, locul 313 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp