Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Trei românce părăsesc turneulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Iul 2021

Wimbledon: Trei românce părăsesc turneul

Două partide cu participare tricoloră au fost prinse în programul de astăzi de la Wimbledon, ambele terminându-se cu rezultate nefavorabile pentru compatrioatele noastre.

Pe terenul nr. 1, Sorana Cîrstea nu a făcut față aplombului tinerei Emma Răducanu, jucătoarea britanică de origine română clasată pe locul 338 WTA și beneficiară a unui wild card. Târgovișteanca clasată pe locul 45 WTA a cedat în minim de seturi cu scorul de 3-6, 5-7 după un joc ce a durat o oră și 39 minute.

Sorana a condus cu 3-1 în setul inaugural, dar nu a putut face față revirimentului adversarei sale în vârstă de 18 ani care a reuși trei break-uri din tot atâtea șanse de care a dispus și a cedat un singur punct în două ghemuri de serviciu.

Setul secund a avut o derulare diferită, Răducanul continuând seria ghemurilor câștigate consecutiv și a extins-o la 8, tabela indicând 3-0 în favoarea ei și a fost aproape de a se distanța la 4-0 după ce a condus cu 40-0 pe serviciul Soranei. A fost momentul în care Sorana a apelat la resursele sale secrete și a reușit primul hold al setului. Cursa de urmărire s-a încheiat la 4-4 după un nou ghem de serviciu în care a salvat 5 mingi de break, însă replica pe lansarea Emmei nu a mai post pe măsură, oboseala spunându-și cuvântul. Sorana a avut puterea să egaleze la 5, Răducanu și-a făcut din nou serviciul, iar în ghemul 12 a reușit să închidă partida pe lansarea Soranei.

Compatrioata nostră nu își poate depăși cea mai bună performanță pe iarba londoneză și primește pentru calificarea în turul 3 un cec în valoare de 115.000 lire sterline şi 130 de puncte de clasament.

În turul secund al probei de dublu, Andreea Mitu și Monica Niculescu au cedat cu 2-6, 3-6 în meciul de pe terenul nr. 6 în care au întâlnit perechea Caroline Dolehide (SUA)/ Storm Sanders (Australia). Învingătoarele vor fi adversarele favoritelor nr. 13, Raluca Olaru și Nadiia Kichenok, în optimile de finală ale competiției.

Alte știri din Tenis de câmp