Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Tecău, primul român în sferturiOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
06 Iul 2015

Wimbledon: Tecău, primul român în sferturi

Meciurile din optimile tabloului de dublu ale lui Horia Tecău și Florin Mergea au început aproape simultan, însă Horia a fost primul care a obținut calificarea în faza superioară a competiției. Împreună cu Jean Julien Rojer, Horia a intrat pe terenul 17 pentru a-i înfrunta pe australienii Lleyton Hewitt și Thanasi Kokkinakis, jucători clasați în a doua sută de locuri a ierarhiei de dublu, însă cu un joc consistent și pe alocuri spectaculos etalat și în partida de astăzi. În cele din urmă, după aproape două ore și jumătate perechea româno-olandeză s-a impus în minim de seturi cu scorul 7-6 (7), 6-3, 7-6 (1).

Australienii au pornit în trombă și s-au detașat cu break la 4-1, după care au avut 4 șanse de 5-1 pe serviciul lui Horia, dar favoriții numărul 4 au întors situația și au forțat serviciul lui Kokkinakis pentru a se apropia la un ghem distanță. Reintrați în grafic, Horia și Jules au făcut diferența in tiebreak când au speculat o nesincronizare a australienilor.

În setul 2 ei au răspuns bine presiunii adversarilor și au obținut break-ul în ghemul 8 pe serviciul lui Hewitt pentru ca apoi să închidă setul cu un ghem de serviciu perfect construit de Rojer.

Echilibrul s-a păstrat în setul 3 și ca urmare diferența s-a făcut tot în tiebreak. Pornit bine de australieni pe serviciul lui Kokkinakis, decisivul a fost dominat categoric de Horia și Jules, care au încheiat partida cu o serie de 7 puncte consecutive.

În sferturi cei doi îi vor avea ca adversari pe favoriții numărul 7, polonezul Marcin Matkowski și sârbul Nenad Zimonjic.

Alte știri din Tenis de câmp