Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Simona, victorie în aproape o orăAFP / Mediafax Foto
24 Iun 2014

Wimbledon: Simona, victorie în aproape o oră

Debutul Simonei Halep a fost scurt, cu un meci ce a durat un pic mai mult de o oră, în fapt un bun antrenament pe iarba de la Wimbledon încheiat cu scorul 6-2, 6-2. Inedit a fost faptul că organizatorii au mutat meciul constănțencei pe Center Court, ceea ce sperăm că va fi de bun augur pentru Simona și va încheia competiția tot pe terenul central, la finală.

Adversară i-a fost Teliana Pereira, o braziliancă aflată acum pe locul 88 WTA care a înregistrat în primele luni ale anului victorii la Sorana Cîrstea, Irina Begu și Alexandra Cadanțu, dar a și fost învinsă de Alexandra Dulgheru și, la Roland Garros, de Sorana, care și-a luat revanșa pentru înfrângerea de la Charleston de la începutul lui aprilie. Atletică și de aceeași talie ca Simona, Teliana nu a putut totuși să facă față ritmului impus de jucătoarea de pe locul 3 din ierarhia WTA.

Brazilianca a cedat primul serviciu din meci, Simona semnând astfel o declarație prin care stabilea cine va conduce ostilitățile în meci. Bazându-se pe deplasarea sa în teren și pe lovituri ce forțau tușele, Simona s-a detașat la 5-1 după al doilea break și bazându-se pe un serviciu ce i-a intrat bine în această seară. După ce a închis primul set, Simona a continuat să fie agresivă și s-a detașat la 4-0 în setul 2, avantaj ce s-a dovedit a fi decisiv. Forehand-ul este arma cu care a punctat predominant, însă și backhand-ul i-a adus puncte importante la passing-uri ce au surprins-o pe braziliancă un pic prea avansată, în timp ce Teliana a comis foarte multe greșeli neforțate, în special cu forehand-ul.

Următoarea adversară a Simonei este ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 170 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp