Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Simona, pe fast-forwardAFP / Mediafax Foto
01 Iul 2014

Wimbledon: Simona, pe fast-forward

Mai puțin de o oră i-a fost necesară Simonei Halep pentru a trece de jucătoarea kazahă Zarina Diyas, locul 72 WTA, cu scorul 6-3, 6-0. În vârstă de 20 de ani, adversara de astăzi a Simonei trecuse în tururile anterioare de Vera Zvonareva, Carla Suarez Navarro și Kristina Mladenovic, o carte de vizită ce impunea precauție din partea constănțencei.

Simona i-a forțat serviciul încă din start, procurându-și rapid o minge de break, anulată însă de Zarina, care și-a adjudecat serviciul și a deschis tabela. A fost singura ocazie în care s-a aflat la conducere, deoarece Simona a intrat serios în problemă și a reușit două ghemuri albe consecutive, apoi unul la 15 și s-a instalat comod la conducere. Zarina încearcă să țină ritmul, însă nu poate recupera handicapul de un break, ba mai mult, îl cedează pe al doilea în ghemul 9 și Simona închide setul.

Actul secund nu a avut decât două ghemuri mai animate. În ghemul 4, pe serviciul jucătoarei kazahe, Simonei i-au fost anulate două mingi de break, însă jucătoarea noastră reușește să-și treacă în cont ghemul după al cincilea avantaj. În ghemul ulterior, Simona a fost la rândul ei nevoită să lupte pentru a-și apăra serviciul și a blocat două șanse de break ale Zarinei, aflată în situația de ”totul sau nimic”. La 5-0 în favoarea Simonei, Zarina cedează fără prea mare luptă ghemul decisiv.

Simona așteaptă acum rezultatul întâlnirii dintre germanca Sabine Lisicki (19 WTA) și o altă jucătoare kazahă, Yaroslava Shvedova (65 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp