Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Simona, cu emoțiiAFP / Mediafax Foto
27 Iun 2014

Wimbledon: Simona, cu emoții

Meci dificil pentru Simona Halep în turul secund al probei de simplu. Diferența de clasament între jucătoarea noastră și adversara ei de astăzi, ucraineanca Lesia Tsurenko, ocupantă a locului 170 în clasamentul WTA, putea conduce la ideea unei victorii lejere a Simonei. Mai ales în tenis, însă, diferențele dintre jucătoarele din primele 200 de locuri sunt uneori foarte mici atunci când intră în ecuație și forma de moment din ziua jocului.

Ucraineanca a reușit să-i țină piept Simonei în primele ghemuri ale meciului, când și-a făcut serviciul, chiar categoric în două rânduri – o dată la 15 și o dată ghem alb. Putem afirma că Lesia a reușit un început de meci în care și-a depășit nivelul obișnuit de joc. La 3-2 în favoarea adversarei, Simona intră în ritmul ei normal din ultima vreme și își face seria de 7 ghemuri consecutive.

După ce a închis primul set cu 6-3, constănțeanca se desprinde la 3-0 în setul doi, moment în care jocul Simonei se transformă total, mobilitatea ei fiind restrânsă, iar numărul greșelilor neforțate crescând. Tsurenko arată că știe să speculeze momentele mai puțin bune ale adversarei sale și întoarce scorul la 5-3 în favoarea sa cu două break-uri la Simona și închide cu 6-4 pe propriul serviciu setul ce aduce egalitatea pe tabelă.

Simona servește prima în decisiv, ceea ce este bine pentru moral, apoi face break-ul și câștigă un ghem alb pe serviciul propriu ceea ce o aduce din nou la conducere cu 3-0. De această dată Simona este mult mai ”în meci”, concentrată și determinată, ceea ce o ajută să păstreze avantajul până la 5-2. Pe serviciul Lesiei, Simona are două șanse de a închide meciul, dar ucraineanca îi anulează oportunitățile și face 5-3. Mai mult, aceasta restrânge ecartul la minim după ce convertește a doua șansă de break pe serviciul Simonei și apoi trece la serviciu pentru a rămâne în meci. Jucătoarea noastră se mobilizează și face rebreak-ul pentru a închide meciul cu scorul 6-3, 4-6, 6-4 după 110 minute, un meci ce ne-a dat câteva emoții.

În turul 3 Simona va avea o adversară periculoasă în pofida vârstei sale fragede. Este vorba de elvețianca de 17 ani Belinda Bencic, locul 71 WTA, câștigătoare în 2013 a Roland Garros-ului și a Wimbledonului la junioare.

Alte știri din Tenis de câmp