Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Sfârșit de poveste înainte de Middle SundayAFP / Mediafax Foto
07 Iul 2018

Wimbledon: Sfârșit de poveste înainte de Middle Sunday

Ultima româncă din proba de simplu a pus capăt participării sale înainte de duminica de la mijlocul competiției britanice. Pe terenul 1 al complexului All England Lawn Tennis & Croquet Club, Simona Halep a suferit o înfrângere dureroasă, cu atât mai mult cu cât jocul prestat în fața taiwanezei Su-Wei Hsieh, locul 48 WTA, a fost unul fără scânteia cu care și-a cucerit admiratorii.

Liderul mondial s-a complăcut într-un joc plat, fără ritm, promovat în meci de jucătoarea asiatică, cu numeroase greșeli neforțate și o serie de cinci break-uri în startul jocului. Simona a reușit totuși să facă diferența odată cu primul hold reușit în ghemul 6 și apoi break-ul decisiv la 5-3 când a închis setul cu două puncte consecutive de la 30-30.

Situația s-ar fi putut complica în cazul în care nu ar fi reușit cele două puncte, așa cum s-a întâmplat în actul secund, când la 4-4 și 30-30 pe serviciul constanțencei Hsieh a reușit să facă break-ul și să egaleze apoi la seturi cu un hold în care nu a cedat vreun punct.Jucând în continuare cu mingi pe centrul terenului și ratându-le pe cele în lung de linie, Simona a fost la discreția loviturilor plate ale taiwanezei și a scurtelor acesteia ce se încăpățânau să cadă în apropierea fileului.

Coșmarul a apărut în decisiv. Detașată la 5-2 și beneficiind de minge de meci la 5-4, Simona a fost nevoită să se recunoască învinsă și să părăsească tabloul la capătul a două ore și 20 de minute, scorul final fiind 6-3, 4-6, 5-7.  

100.000 de lire sterline și 130 de puncte de clasament este recompensa primită de Simona pentru accederea în turul al treilea al competiției.

Alte știri din Tenis de câmp