Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Se oprește în semifinalăAFP / Mediafax Foto
03 Iul 2014

Wimbledon: Se oprește în semifinală

Simona Halep a pus punct participării sale la ediția 2014 a turneului de la Wimbledon după înfrângerea suferită astăzi în fața noii ”senzații” canadiene Eugenie Bouchard, locul 13 WTA, cu scorul 7-6 (5), 6-2.

Jocul Simonei a fost afectat de entorsa suferită la sfârșitul ghemului 4 din primul set. Până atunci, Simona reușise break-ul în ghemul 3, după ce îi ”citise” serviciul canadiencei, însă Bouchard a revenit și a realizat rebreak-ul contând pe mingii puternic trimise aproape de linia de fund, incomodând-o vădit pe jucătoarea noastră. La chiar ultima minge a ghemului Simonei i s-a dat glezna stângă peste cap, însă a limitat proporțiile leziunii ridicând rapid piciorul din pământ. După pauza medicală în urma căreia i s-a aplicat un bandaj pe glezna afectată, Simona revine în joc și face față asaltului lui Bouchard și reușește să ducă jocul în tiebreak. Aici, constănțeanca conduce cu 4-2, apoi canadianca întoarce situația trecând la conducere cu 6-4, apoi închide tiebreak-ul la 7-5.

Pe măsură ce înaintează în meci, Simona pare să aibă probleme de mobilitate și nu mai poate răspunde așa cum și-ar dori atacurilor tăioase ale canadiencei. În același timp, deplasarea nu o mai ajută pentru poziționarea corectă pe lovituri și apar din ce în ce mai multe greșeli neforțate. Astfel, după ce câștigă primul ghem, Simona cedează o serie de cinci ghemuri, pentru ca apoi să salveze trei mingi de meci ale canadiencei și să reducă din diferență la 2-5. Bouchard vine la serviciu și jucătoarea noastră reușește să anuleze alte două mingi de meci și să-și procure o minge de break, dar canadianca face trei puncte consecutive și ridică mâinile pentru a-și savura victoria.

Printre atuurile canadiencei a fost randamentul serviciului și agresivitatea superioară, dar nu putem omite eficiența returului. Din păcate, Simona s-a văzut oarecum limitată de accidentarea nedorită și nu a reușit să deschidă unghiurile așa cum a dorit.

Ea își adaugă 780 de puncte la clasament și încasează un cec în valoare de 440.000 de lire sterline. Următorul turneu? BRD Bucharest Open!

Alte știri din Tenis de câmp