Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Niculescu întoarce scorul și se califică în turul secundRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Iul 2019

Wimbledon: Niculescu întoarce scorul și se califică în turul secund

Monica Niculescu este performera zilei din rândul jucătoarelor tricolore care au evoluat astăzi în a doua zi de meciuri din primul tur al competiției de simplu de la Wimbledon. Slătineanca poziționată pe locul 111 WTA și beneficiară a unui wild-card atribuit de organizatori după câștigarea turneului ITF de la Ilkley a pierdut categoric primul set, scor 2-6, cu nemțoaica Andrea Petkovic, locul 69 WTA, dar a revenit și după ce a egalat scorul la seturi tot cu un 6-2 a închis partida după două ore și un sfert de la primul serviciu cu 7-5 în decisiv. În turul secund, Monica va avea un meci mult mai dificil în compania belgiencei Elise Mertens, locul 21 WTA și favorită cu același număr a tabloului.

Din păcate, celelalte trei românce au pierdut meciurile lor. Sorana Cîrstea, locul 77 WTA, a fost învinsă de noua senzație a tenisului american, Amanda Anisimova, locul 26 WTA, cu scorul de 6-3, 6-3, în timp ce Ana Bogdan, locul 132 WTA, venit din calificări, a ținut pasul cu reprezentanta gazdelor Johanna Konta, locul 18 WTA, până la 5-5 în primul set, însă a cedat în cele din urmă cu 5-7, 2-6.

Cealaltă jucătoare tricoloră venită din calificări, Gabriela Ruse, locul 176 WTA, a fost învinsă de germanca Julia Goerges, locul 17 WTA, după un scenariu similar, scor 7-5, 6-1 după ce Gabriela a avut minge de 6-6 în primul set.

Sorana primește 10 puncte de clasament, în timp ce Ana și Gabriela primesc câte 50, lor adăugându-li-se cele 40 de puncte aferente câștigării calificărilor. În ceea ce privește recompensa financiară, fiecare dintre cele trei va primi un cec în valoare de 45.000 lire sterline.

Alte știri din Tenis de câmp