Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Mergea și Tecău, adversari în semifinalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Iul 2015

Wimbledon: Mergea și Tecău, adversari în semifinală

Florin Mergea i-a dat replica lui Horia Tecău, colegul său de echipă de Cupa Davis, cel împreună cu care a câștigat pe terenurile complexului All England Lawn Tennis & Croquet Club două trofee de dublu la juniori în 2002 și 2003.

La scurt timp după ce Horia termina victorios împreună cu Jean Julien Rojer meciul lor din sferturile de finală, pe terenul 2 începea partida dintre Florin Mergea și Rohan Bopanna și perechea formată de frații Bryan, Bob și Mike fiind liderii clasamentului mondial de specialitate. Era o premieră doar din prisma componenței echipelor, Florin întâlnindu-se deja anul acesta de două ori cu americanii și i-a învins de fiecare dată, la Melbourne și la Dubai.

Meciul a început abrupt, fără tatonări, cu cei doi frați câștigând ghemuri albe pe propriul serviciu, iar Florin și Rohan venind din urmă pe tabelă. În ghemul 5 puteau trece chiar în avantaj dacă fructificau una dintre cele trei mingi de break, însă americanii au recuperat terenul și și-au conservat avantajul minim. După ce la scorul de 5-5 Florin și Rohan au trecut de două ori pe lângă șansa de a face break, Bob și Mike au reușit să închidă setul în ghemul următor.

Un nou break în debutul setului 2 a dus la 4 numărul ghemurilor consecutive făcute de americani, dar băieții noștri au sunat mobilizarea și au revenit imediat pentru a egala la 2, apoi au câștigat din nou pe serviciul adversarilor în ghemul 7. Au menținut avantajul creat până la finalul setului și, cu scor egal la general, au intrat cu o doză bună de moral în setul al treilea.

Cu Florin sclipitor pe fundul terenului și cu reflexele lui Rohan la fileu, dar și cu inspirația și plasamentul fraților Bryan de partea cealaltă, setul s-a îndreptat rapid spre tiebreak unde perechea româno-indiană a avut prima minge de set. A fost, însă, nevoie să treacă prin furcile caudine de două ori, salvând mingi de set ale adversarilor, și să fructifice a treia lor șansă pentru a prelua conducerea la seturi.

Cu 2-1 în favoarea lor, pozițiile erau net superioare din punct de vedere al moralului față de adversari, mai ales că în setul 4 Florin și Rohan au intrat cu avantajul serviciului. Nevoiți să ducă trena, Bob și Mike au fost aproape de a ceda ghemul 4, dar au anulat singura minge de break a adversarilor și, inevitabil, setul s-a scurs către deznodământul tiebreak-ului. Minibreak-ul cedat de Florin și Rohan a fost recuperat imediat și chiar dublat, pentru ca mai apoi cei doi să se detașeze la 4-1. Conservând diferența, la 6-3 au avut la dispoziție trei încercări de a închide meciul, Florin fructificând-o pe a treia cu un as pe serviciul 2 pe care nu-l va uita niciodată.

5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5) după 2 ore și 40 de minute și Florin și Rohan vor juca în semifinală contra lui Horia Tecău și Jean Julien Rojer, astfel încât în finala competiției vom avea cu siguranță un tenismen român. O performanță remarcabilă pentru tenisul masculin într-o perioadă în care toate reflectoarele sunt ațintite asupra performanțelor, mai numeroase, ale fetelor.

Alte știri din Tenis de câmp