Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Mergea, prima victorie româneascăRaul Stef / Mediafax Foto
29 Iun 2015

Wimbledon: Mergea, prima victorie românească

Lista victoriilor românești la ediția 2015 a turneului de la Wimbledon a fost deschisă de Florin Mergea. În primul meci al turneului de dublu în care joacă împreună cu Rohan Bopanna, Florin a repurtat o victorie în trei seturi împotriva perechii formate de Tim Smyczek (SUA) și Jiri Vesely (Cehia). După o oră și jumătate de joc tabela de pe terenul 19 indica 6-3, 7-6 (1), 6-1 pentru perechea româno-indiană, favorita numărul 9 a tabloului.

După un prim set în care au pus distanță cu un break în ghemul 4, distanță pe care au menținut-o până la final, Florin și Rohan au avut un set secund cu mai multe întorsături de situație. După ce au început cu break, ei s-au văzut conduși cu 4-1 și puși în situația de a recupera handicapul de un break. Au reușit să facă acest lucru rapid, egalând la 4, după care au mers cap la cap cu adversarii până în tiebreak. Aici s-au impus categoric și au început setul 3 cu avantajul moral al celor două seturi trecute deja în cont. Cu un prim ghem câștigat pe serviciul adversarilor la scorul de 2-1 după a șasea minge de break valorificată, rezistența perechii Smyczek-Vesely a fost frântă definitiv, Florin și Rohan defilând până la final, cu 12 puncte câștigate și numai unul cedat.

În turul secund, ei vor juca cu învingătorii întâlnirii dintre perechile formate de Radek Stepanek (Cehia) și Mikhail Youzhnyi (Rusia) și cea a sud-americanilor Thomaz Belluci (Brazilia) și Guillermo Duran (Argentina).

Alte știri din Tenis de câmp