Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: La un meci de locul 1 mondialAFP / Mediafax Foto
10 Iul 2017

Wimbledon: La un meci de locul 1 mondial

O nouă victorie în minim de seturi, un nou meci în care Simona Halep a dat dovadă de maturitate și a trecut de o adversară dificilă. Pe același teren numărul 2, care, iată, până la urmă i-a purtat încă o dată noroc constănțencei în pofida faptului că mulți jucători au fost foarte vocali în exprimarea nemulțumirii lor cu privire la calitatea suprafeței de joc, ea a trecut de ”Supermummy” Victoria Azarenka, cea care în decembrie anul trecut dădea viață primului său copil.

Pauza făcută în circuit nu a fost sesizabilă în jocul tenismenei din Belarus, care a pornit mai bine și a făcut primul break, avantaj recuperat imediat de Simona care a egalat la 2. Victoria a repetat secvența bună și părea să fi descifrat jocul compatrioatei noastre distanțându-se la 4-2, însă Simona a fost din nou promptă și a nivelat tabela la 4. Nevoită să servească pentru a rămâne în set la 4-5 și 5-6, ea a oferit răspunsurile corecte și cu un retur mai agresiv a reușit în tiebreak să se distanțeze la 5-1, apoi să-l câștige la 3.

În actul secund Halep pornește ca o furtună de vară, ne dă emoții conducând cu 3-0, dar trece peste momentul psihologic și aduce tabela la un neverosimil 5-0. În urmă cu jumătate de oră ea se lupta să rămână în primul set, acum se așeza calmă la primire pentru lansarea Azarenkăi. Un ghem alb de serviciu și apoi o primă minge de meci salvată de jucătoarea din Belarus, urmată de câștigarea break-ului îi conferea un ascendent acesteia, dar Simona i-a retezat scurt aplombul cu un rebreak ce a pus capăt partidei după o oră și jumătate de joc.

7-6 (3), 6-2 și cea care acum este clasată pe locul 2 al ierarhiei WTA poate prelua coroana de lider mondial în cazul unei victorii în sferturile de finală. Misiune extrem de dificilă, ținând cont că adversara sa este Johanna Konta, britanica aflată pe locul 7 ce va juca în fața propriilor suporteri pe ”central” mâine începând cu ora 16:30.

Alte știri din Tenis de câmp