Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: La două puncte de optimile de finalăMircea Rosca / SportPictures.eu
06 Iul 2018

Wimbledon: La două puncte de optimile de finală

Partida din turul 3 împotriva Karolinei Pliskova, favorita numărul 7 a tabloului și locul 8 WTA, este încă o lecție pe care Mihaela Buzărnescu trebuie să o accepte și să treacă peste ea în drumul către top 10 WTA, acolo unde jocul pe care l-a prestat în acest sezon o recomandă să fie.

Compatrioata noastră a jucat eficient cale de un set și jumătate, apoi nu a putut să își ridice nivelul pentru a putea contracara revenirea cehoaicei ce a părut apatică și reactivă. Cu set și 4-1 la activ, Mihaela a intrat într-o spirală descendentă, numărul greșelilor neforțate crescând accelerat. Egalată la 4, ea a avut o bună șansă de a închide partida la 5-4 și 0-30 când doar două puncte au despărțit-o de optimile de finală, dar Pliskova a revenit și a salvat ghemul, la fel ca și la 6-5 și 30-30. Câștigarea tiebreak-ului și consolidarea serviciului i-au deschis calea cehoaicei către calificarea în optimile de finală după un decisiv în care Mihaela a părut fără soluții.

O oră și 56 de minute a durat partida încheiată cu 4-6, 7-6 (3), 6-1 pentru cehoaică, iar jucătoarea tricoloră iese din concurs cu 100.000 de lire sterline și 130 de puncte de clasament ce o pot propulsa către o nouă cea mai bună clasare din carieră.

Alte știri din Tenis de câmp