Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Tecău învinge după un set decisiv cât un meciAFP / Mediafax Foto
09 Iul 2015

Wimbledon: Horia Tecău învinge după un set decisiv cât un meci

Pe terenul 2 al complexului All England Lawn Tennis & Croquet Club s-a desfășurat astăzi meciul cu cea mai importantă încărcătură emoțională pentru fanii români ai sportului alb. Florin Mergea și Horia Tecău s-au aflat din nou față în față, ca adversari, de data aceasta în cadrul unui turneu care le aduce numai amintiri plăcute. A fost o partidă spectacol din toate punctele de vedere, poate lipsită de răsturnările de scor specifice meciurilor din turneele feminine. Un meci de semifinală de mare șlem, pe muchie de cuțit, în care tensiunea se simțea în aer, dar pe care cei patru actori principali au preluat-o și folosit-o oferind publicului ceea ce se aștepta.

Partida a început sub auspicii faste pentru Horia și Jean Julien Rojer, care au izbutit să câștige pe serviciul lui Rohan Bopanna, pentru ca apoi olandezul să consolideze break-ul cu un ghem de serviciu. Florin și Rohan egalează tabela destul de repede, la 2, pentru ca apoi să mențină echilibrul în set, spre finalul căruia au crescut presiunea asupra adversarilor. Un break la 0 în ghemul 10 le aduce primul set, iar finalul nu putea fi decât unul de gală: un punct în care returul bun la serviciu al lui Rohan l-a pus în dificultate pe Jean Julien și după o serie de lovituri în care Florin și partenerul lui au fost în ofensivă, jucătorul născut la Craiova a încheiat cu un smash imparabil.

În setul 2 a fost rândul lui Horia și Jean Julien să preia controlul. Cei doi au rupt echilibrul în ghemul 5 pe serviciul lui Rohan, după care Horia încheie cu un as un ghem de serviciu în care, după ce au condus cu 40-0 au fost egalați de punctele finalizate de Florin. Tecău-Rojer au turat motoarele în ghemul următor când au reușit al doilea break al setului, după care și-au folosit avantajul serviciului pentru a egala situația la general.

Cu toate că încărcătura emoțională crește pentru telespectatorii români, în tribună lumea pare să se plictisească, unele doamne chiar au ațipit. Cu toate acestea, lupta din teren se menține la o intensitate sporită. În ghemul 5 Florin și Rohan câștigă pe serviciul indianului un ghem complicat și vital pentru soarta setului al treilea. Două ghemuri mai târziu, pe serviciul lui Florin, Horia joacă magistral la retur, atât de pe fundul terenului, dar și la fileu, și reușește să treacă în dreptul echipei sale break-ul. Un ghem de serviciu al lui Rojer, apoi perechea româno-olandeză a pus presiune pe serviciul lui Rohan și a trecut în avantaj 2-1 la seturi.

După pauză, Florin și Rohan au intrat mai determinați în teren, mai ofensivi și au obținut primul ghem al setului 4 pe serviciul lui Horia. Conservându-și avantajul, cei doi au salvat în ghemul 8 serviciul lui Florin după ce au revenit de la 15-40 și încheie setul cu Rohan la serviciu. 2-2 și pulsul crește. Se intră în decisiv.

Conștiente că orice greșeală devine capitală, ambele perechi arată coeziune și se completează perfect pentru ași face serviciul. În ghemul 7 Horia fructifică avantajul serviciului recuperând de la 0-30 după ce Rohan a făcut un punct spectacol, poate punctul meciului, cu o minge norocoasă pusă la fileu. De partea cealaltă, în ghemul 10 Rohan servește și anulează o primă minge de meci cu un serviciu bine plasat, apoi un as și un punct construit abil egalează tabela la 5. În continuare se joacă fără a se face concesii și ghemurile curg pe tabelă fără ca perechea aflată la retur să facă mai mult de un punct. În cele din urmă, Horia și Jean Julien reușesc să facă break-ul victoriei în ghemul 24 pe serviciul lui Florin, încheind abrupt un meci ce părea să bată recordurile de durată: 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 după trei ore și jumătate de joc.

Florin încheie astfel încă un pas în drumul spre vârful ierarhiei de dublu, acolo unde Horia îl așteaptă. Pentru semifinala jucată, Mergea va primi 720 de puncte de clasament și un cec de 85.000 de lire sterline pe care îl va împărți cu colegul său de echipă. De partea cealaltă, Horia se pregătește de finală și este acum cu ochii pe rezultatul întâlnirii dintre perechile Jamie Murray (Marea Britanie) / John Peers (Australia) și Jonathan Erlich (Israel) / Philip Petzschner (Germania) pentru a afla numele adversarilor din finală.

Alte știri din Tenis de câmp