Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Hănescu cedează în fața lui BerdychAFP / Mediafax Foto
23 Iun 2014

Wimbledon: Hănescu cedează în fața lui Berdych

Sorții nu au fost prietenoși cu Victor Hănescu la tragerea la sorți pentru tabloul principal de simplu de la Wimbledon, desemnându-l ca adversar în primul tur pe Tomas Berdych, al 6-lea jucător în clasamentul ATP. Cehul a învins în 4 seturi – 6-7 (5), 6-1, 6-4, 6-3 – după un meci ce a durat aproape trei ore.

Victor a stat bine în teren în primul set și a anulat 9 mingi de break ale adversarului său, ducând setul în tiebreak. Aici a reușit să facă minibreak-ul decisiv la scorul de 3-3, apoi a dus scorul la 6-3 pe propriul serviciu, un avantaj moral liniștitor.

Relaxarea survenită după câștigarea setului de debut l-a costat scump pe Victor, care s-a văzut condus cu 5-0 în setul secund și apoi egalat la seturi în jumătate de oră.

Setul trei debutează pe serviciul lui Hanescu cu un ghem lung, de 20 de puncte jucate, pe care jucătorul nostru îl câștigă după ce anulează 5 mingi de break ale cehului. În continuare fiecare parte își face serviciul, iar în ghemul 8 Victor își procură primele două mingi de break din acest meci, însă Berdych le anulează și câștigă. Mai mult, în ghemul următor reușește să convertească a doua șansă de break cu care se întâlnește și preia conducerea cu 5-4, pentru ca apoi să închidă setul pe propriul serviciu.

Tot cehul controlează mai bine startul setului 4 și face un break la 15 care îi oferă liniște în joc. Victor este nevoit să facă eforturi pentru a câștiga pe propriul serviciu în ghemul 7 și cedează setul și meciul după ce a salvat o minge de meci la 5-3 pentru Berdych.

Participarea lui Victor pe tabloul principal este recompensată cu un cec în valoare de 27.000 de lire sterline și 10 puncte de clasament.

Alte știri din Tenis de câmp