Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Halep se califică en-fanfare în prima sa finalăAFP / Mediafax Foto
11 Iul 2019

Wimbledon: Halep se califică en-fanfare în prima sa finală

Simona Halep a entuziasmat astăzi iubitorii tenisului cu evoluția sa din semifinala cu Elina Svitolina de la All England Lawn Tennis and Croquet Club!

Prestația sa în crescendo pe parcursul acestei ediții a turneului a culminat astăzi cu un joc complet în care și-a înghesuit adversara în corzi ca într-o luptă dintre boxeri de categorii diferite și s-a impus cu 6-1, 6-3 după o oră și 13 minute.

Ucraineanca a reușit să-și câștige serviciul abia în debutul celui de-al doilea set după ce campioana noastră a jucat foarte bine la retur în trei ghemuri pe lansarea adversarei.

Partida a început cu două ghemuri lungi, întinse pe durata a 20 de minute, ambele câștigate de Simona, urmate de un break alb al Svitolinei pe fondul relaxării constănțencei intervenite în urma efortului depus. A urmat desprinderea compatrioatei noastre la 5-1 cu doar trei puncte cedate și un nou ghem de serviciu muncit, cu care a reușit să închidă setul la a șasea șansă construită la 44 de minute de la primul serviciu.

Partea a doua a meciului a debutat în ritm alert, ajungându-se la 2-2 cu un singur punct câștigat la retur, de Simona, apoi la 3-3 după al treilea ghem alb de serviciu al campioanei noastre. Insistența sa la retur a dat roade în fatidicul ghem 7, apoi un nou ghem de serviciu câștigat la 15 a apropiat-o de finalul meciului. Svitolina nu s-a regăsit și după ce a anulat tardiv o primă minge de meci, odată cu o eroare forțată, un backhand nereușit, i-a oferit Simonei ocazia de a-și etala cel mai frumos zâmbet.

Amintirea semifinalei pierdute cu Eugenie Bouchard în 2015 este acum spulberată și Simona bifează prima sa finală la Wimbledon, la 43 de ani de la ultima prezență a unui român într-o finală de simplu, Ilie Năstase în 1976. Este a cincea finală de turneu de mare șlem a constănțencei după cele din 2014, 2017 și 2018 de la Roland Garros și cea din 2018 de la Australian Open.

Alte știri din Tenis de câmp