Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Halep, revenire furtunoasă și victorie impresionantăAFP / Mediafax Foto
05 Iul 2018

Wimbledon: Halep, revenire furtunoasă și victorie impresionantă

Un start complicat de meci a fost rezolvat de Simona Halep în manieră de mare campioană în meciul de pe terenul 1 disputat în compania chinezoaicei clasate pe locul 126 WTA Saisai Zheng și contând pentru turul al doilea al probei de simplu.

Început cu un ghem alb de serviciu și continuat cu un break, jocul constănțencei a fost contracarat de asiatică cu un rebreak la zero consolidat de un hold ce a echilibrat tabela și a ridicat primele semne de întrebare. A urmat două ghemuri disputate în care chinezoaica a returnat cu obstinație tot ce cădea la ea în teren, iar în ghemul 7 Simona s-a văzut nevoită să înceapă o cursă de urmărire de la 0-40. Cu doar două șanse de break anulate, liderul mondial s-a văzut condusă cu 5-3 și nevoită să recupereze la retur ghemul cedat pentru a rămâne în meci. Trecuseră 34 de minute de la primul serviciu și situația în fața unei adversare care părea că găsește toate răspunsurile adecvate la încercările de finalizare ale Simonei era destul de complicată.

A fost momentul în care compatrioata noastră a turat motoarele și a început să ia inițiativa în joc. Pasul făcut înainte în teren, raliurile mai lungi în care a fost mai răbdătoare și variația impusă în schimburile de lovituri au dezechilibrat-o pe adversara sa. Patru ghemuri consecutive în care a cedat numai 6 puncte au închis setul în favoarea Simonei după 50 de minute de la startul partidei, apoi seria ghemurilor consecutiv câștigate s-a oprit la 10 după un ”bagel” ce a durat 26 de minute în care Saisai Zheng nu a reușit să se regăsească.

Așadar, 7-5, 6-0 în o oră și 16 minute și Simona trece în turul al treilea, cel al șaisprezecimilor de finală, unde o va întâlni sâmbătă pe o altă asiatică, taiwaneza Su-Wei Hsieh, locul 48 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp