Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Halep, regină pe iarba londonezăAdam Davy/PA Wire/dpaHepta/Sport Pictures
13 Iul 2019

Wimbledon: Halep, regină pe iarba londoneză

Simona Halep stabilește o nouă bornă în istoria tenisului românesc după o finală fantastică contra Serenei Williams.

Înfruntarea fostelor lidere mondiale din finala de la All England Lawn Tennis and Croquet Club a durat mai puțin de o oră și a fost controlată autoritar de constănțeancă, fiind cel mai bun meci jucat de ea în carieră. Acest lucru a fost confirmat de ea în interviul de final, acordat în fața lojei regale de pe Center Court, arena viselor din complexul de la Wimbledon fiind umplută până la refuz de personalitățile sportului alb.

6-2, 6-2 în 55 de minute este versiunea seacă a informației sportive, dar trăirea pe care campioana noastră ne-a oferit-o pe parcursul jocului este unică. În fața serviciului și loviturilor agresive ale Serenei, Simona a găsit modalități de răspuns încă din startul partidei și după numai 11 minute conducea cu 4-0 în condițiile în care raportul loviturilor câștigătoare și al erorilor neforțate era de 5/0, iar adversara sa avea un neverosimil 0/9! Mobilitatea sa pe teren a fost principalul atu, capacitatea de a fi prezentă la întâlnirea cu mingea conferindu-i avantajul de a returna o minge în plus la care de multe ori americanca nu a mai putut ajunge sau să se poziționeze corespunzător. Istoria primului set s-a scris în doar 26 de minute, iar în cel de-al doilea s-a mers cap la cap până la 2-2 cu Serena folosind mai bine arma serviciului. În acel moment Simona a apăsat pe accelerație, a fost ubicuă pe teren și după ce a ratat pentru prima dată în meci o minge de break a rupt pentru a patra oară serviciul americancei pentru 5-2. Un ghem alb a pus capăt partidei și îi aduce Simonei al doilea trofeu de mare șlem după cinci finale disputate.

O victorie uriașă, mai mare decât acel 6-0, 6-2 de la Turneul Campioanelor din 2014, redefinește raportul de forțe dintre cele două jucătoare și deschide perspectiva unor noi obiective sportive.

Pe lângă trofeu, Simona primește un cec în valoare de 2.350.000 lire sterline ce o ajută să își consolideze locul 5 în clasamentul încasărilor cu un total de aproximativ 33 milioane USD. În același timp, ea primește 2.000 de puncte de clasament și urcă până pe locul 4 cu un total de 5.933 de puncte, la 122 de puncte în urma ocupantei locului 3, cehoaica Karolina Pliskova.

Alte știri din Tenis de câmp