Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: Aproape de o mare victorieMarian Burlacu / SportPictures.eu
02 Iul 2018

Wimbledon: Aproape de o mare victorie

Dacă ziua a început promițător cu surprize provocate de românce, sesiunea de seară nu a fost una fastă pentru fetele noastre. Irina Begu, locul 36 WTA, a fost surclasată de britanica de 19 ani Katie Swan, locul 204 WTA beneficiară a unui wild card din partea organizatorilor, scorul indicat de tabela terenului numărul 14 după numai 56 de minute de joc era 6-2, 6-2. 10 puncte de clasament și un cec în valoare de 39.000 de lire sterline recompensează participarea Irinei pe tabloul principal, un premiu similar fiind primit și de Gabriela Ruse.

Tânăra noastră compatrioată intrată pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu de mare șlem a fost dezinvoltă în fața favoritei numărul 32, poloneza Agnieszka Radwanska. Fosta numărul 2 mondial s-a impus cu 6-3, 4-6, 7-5, dar Gabriela a lăsat o bună impresie chiar dacă a primit o lecție dură.

Partida părea a fi o simplă plimbare în parc pentru poloneză, dar Gabriela a dat semnul unui meci mare revenind de la 0-5 în primul set și jucând de la egal la egal cu mult mai titrata sa adversară. În al doilea act al meciului un break consolidat a dus-o pe Gabriela la 4-1 și a servit pentru set la 5-3, dar a închis setul pe serviciul polonezei la a doua minge de break și a dus meciul în set decisiv.

Un break cedat în startul setului a fost recuperat imediat de Gabriela cu o minunată lovitură câștigătoare, o dreaptă inversă, apoi egalitatea s-a menținut la 2. Trei duble greșeli în prelungirile ghemului 5 au fost momente depășite cu succes de Gabriela, care a avut nervii tari și a anulat una dintre mingile de break cu un stop la fileu de efect, alta cu un smash îndelung aplaudat de tribune. Un cros afară al Radwanskăi i-a adus punctul decisiv compatrioatei noastre care a trecut la conducere, un hold rapid reușit de poloneză a restabilit egalitatea, dar Gabriela dă dovadă de sânge rece și trece din nou la conducere cu un ghem câștigat cu as pe serviciul 2. Egalată la 4, ea trece din nou în avantaj cu un ghem de serviciu încheiat cu un punct în care banda fileului i-a fost prietenă, urmat apoi de un ghem care o va urmări mult timp pe Gabriela: șase mingi de break și meci ratate, dintre care două pe retururi la serviciu trimise direct în aut. Pe val, Radwanska profită de căderea compatrioatei noastre și face break-ul, apoi închide partida la prima minge pe care și-a construit-o la două ore și 40 de minute de la primul serviciu.

Alte știri din Tenis de câmp