Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Wimbledon: 2 victorii și 2 înfrângeri la dubluAFP / Mediafax Foto
25 Iun 2014

Wimbledon: 2 victorii și 2 înfrângeri la dublu

Astăzi au fost programate meciurile tablourilor de dublu feminin și masculin, pe ambele fiind consemnată prezența jucătorilor români.

Pe tabloul masculin, primul român intrat în teren a fost Florin Mergea. Împreună cu partenerul său, croatul Marin Draganja, Florin a făcut o partidă curajoasă împotriva perechii spaniole Marcel Granollers-Pujol – Marc Lopez, capii de serie numărul 6 ai turneului. Cunoștințe recente, spaniolii i-au eliminat pe Florin și Marin în semifinalele de la Roland Garros și au reușit să tranșeze și întâlnirea de astăzi la fel de greu ca în urmă cu două săptămâni. După două ore și 45 de minute spaniolii au câștigat în 5 seturi – 6-7 (4), 6-1, 6-2, 3-6, 6-1 – un meci în care balanța a înclinat de o parte și de cealaltă a fileului.

Al doilea meci a adus victoria pentru perechea Horia Tecău – Jean-Julien Rojer în întâlnirea cu finlandezii Henri Kontinen – Jarkko Nieminen, partida terminându-se în minim de seturi – 7-6 (5), 6-4, 7-6 (4) – în două ore și 5 minute de joc. Scorul nu relevă în totalitate realul echilibru din teren. Trebuie să subliniem că diferența a fost făcută de doar câteva puncte la nivelul întregului meci. Astfel, atât în primul cât și în al treilea set nu s-a înregistrat niciun break, iar în tiebreak nu a fost făcut decât un minibreak, în timp ce în setul secund Horia și Jean-Julien au reușit un break la 30 în ghemul de debut al setului. În turul următor, cei care sunt cotați cu a 11-a șansă la câștigarea titlului vor da piept cu perechea Feliciano Lopez (Spania) – Jurgen Melzer (Austria).

Ziua s-a încheiat cu o înfruntare între două românce. Monica Niculescu și cehoaica Klara Koukalova au disputat meciul din turul 1 al probei de dublu feminin contra perechii Raluca Olaru – Sandra Klemenschits (Austria). Cu mai multă experiență la activ, Monica și Klara au tranșat întâlnirea în favoarea lor în 80 de minute cu scorul 6-1, 6-4. Cele două vor întâlni în turul secund perechea cap de serie numărul 16 formată din spanioloaicele Garbine MuguruzaCarla Suarez Navarro.

Raluca și Florin Mergea vor împărți cu partenerii lor câte un cec de 8.500 lire sterline, în timp ce Raluca va primi și 5 puncte de clasament.

Alte știri din Tenis de câmp