Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Biliard / Snooker
powered by Real Snooker
Weekend cu Snooker intens la RST Snooker Club BucureștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Iun 2019

Weekend cu Snooker intens la RST Snooker Club București

Primul turneu de snooker “6 bile roșii” va avea loc în acest weekend (07-09 iunie) la RST Snooker Club. Concursul face parte de sezonul RST 2019, fiind cea de-a 6-a competiție a anului.

Meciurile din primul tur al concursului vor incepe vineri, orele 16:00, iar accesul spectatorilor este liber. Meciurile pot fi urmarite si in sistem video livestreaming, atat pe pagina oficiala de facebook, cat si pe canalul oficial de youtube.

Castigatorul concursului va fi premiat atat financiar, cat si cu 1000 de puncte ce se vor adauga in clasamentul general provizoriu. Totodata, exista un bonus din partea organizatorilor pentru realizarea unui break maxim (75 de puncte). De mentionat faptul ca, la ultimul consurs al sezonului se vor califica doar primii 16 sportivi din clasamentul general provizoriu, asadar miza acestui turneu este una destul de mare.

Meciurile din cadrul turneului se vor disputa in sistemul cel mai bun din 7 jocuri pana la faza sferturilor de finala (primul la 4), urmand ca sferturile de finala, semi-finalele si finala sa se dispute in sistemul cel mai bun din 9 jocuri (primul la 5).

Detalii referitoare la aceasta competitie, la intreg sezonul RST 2019 si la intreaga activitate a clubului de snooker RST, pot fi regasite pe site-ul oficial, www.realsnooker.ro sau pe pagina oficiala de facebook, mentionata mai sus.

Care este diferenta intre un turneu obisnuit de snooker si un turneu de snooker “6 bile rosii”?

Asa cum reiese inca din denumire, meciurile din cadrul unui turneu de snooker “6 bile rosii” se desfasoara doar cu 6 bile rosii, fata de un joc normal care se desfasoara cu un pachet de 15 bile rosii.

Toate regulile obișnuite ale snooker ului se aplică cu următoarele excepții:

1. Nu vor mai fi mai mult de PATRU solicitari consecutive de Fault și Ratare, în orice moment.

2. După patru solicitari consecutive de Fault și Ratare, arbitrul va avertiza jucătorul ce a comis Fault si Ratare, de faptul ca la o noua solicitare de Fault și Ratare, următoarele opțiuni sunt disponibile pentru celalalt jucator:

(I) sa joace din pozitia in care au ramas bilele;

(Ii) sa ii ceara adversarului să joace din pozitia in care au ramas bilele;

(Iii) sa joace din pozitia in care au ramas bilele, avand optiunea de a plasa bila alba oriunde pe masa (aceasta optiune nu este permisa, atunci cand adversarul nu mai are puncte suficiente pe masa pentru a castiga frame-ul, el avand nevoie sa obtina puncta din fault-urile oponentului).

3. Un jucător nu poate realiza un snooker în spatele bilei colorate nominalizate la orice moment de timp. 

Alte știri din Biliard / Snooker