Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Week-end pe trambulina de la RâșnovAleksandar Djorovic / Mediafax Foto
26 Ian 2019

Week-end pe trambulina de la Râșnov

În acest sfârșit de săptămână la Râșnov se desfășoară două etape din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, proba feminină. Așa după cum menționează Federația Română de Sărituri cu Schiurile, este pentru a cincea oară când trambulina din Valea Cărbunării va fi gazda unei astfel de competiții de anvergură mondială, pentru concursul de la Râşnov confirmându-și prezenţa 48 de sportive din 14 ţări. Trambulina pe care se desfășoară competiția are punctul de construcție de 90 de metri și o dimensiune de 97 de metri, recordul de 102 metri săriți fiind stabilit de norvegianca Maren Lundby pe 4 martie 2018.

Daniela Haralambie şi Diana Trâmbiţaş vor reprezenta România în week-end, cele două tinere sportive având ocazia de a concura la nivel înalt în fața propriilor suporteri și într-o companie deosebită. La concurs și-au anunţat participarea şi cele mai bune sportive din lume la sărituri cu schiurile, dintre care nu lipsesc ocupantele podiumului olimpic de la ultima ediţie, Maren Lundby (Norvegia), Katarina Althaus (Germania) şi Sara Takanashi (Japonia), care, de altfel, se plasează în fruntea clasamentului general după primele patru reuniuni ale actualului sezon, reuniuni găzduite de Lillehammer, Premanon, Sapporo şi Zao.

De altfel, cele trei medaliate olimpice au câștigat etapa individuală de astăzi, Lundby acumulând 247,8 puncte, iar Althaus și Takanashi au ocupat celelalte locuri de pe podium după un duel la distanță cu 236,9, respectiv 236,8 puncte. Daniela Haralambie a prins și manșa a doua a zilei și s-a clasat pe locul 25 cu 166,5 puncte, în timp ce Diana Trâmbiţaş nu a prins finala zilei după ce a sărit 65,5 metri și a acumulat 52,7 puncte în prima manșă. Cu performanța de astăzi, Haralambie a câștigat 6 puncte în clasamentul mondial în care era poziționată pe locul 33 înaintea concursului de astăzi cu un total de 25 de puncte.

Duminică, ziua începe la ora 12:30 cu calificările, iar de la ora 13:30 va avea loc etapă individuală, transmisă în direct de canalele televiziunii naționale TVR 3 și TVR HD.

Alte știri din Sporturi de iarnă