Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
WUC Handball 2016: Băieții obțin titlulMircea Rosca / SportPictures.eu
03 Iul 2016

WUC Handball 2016: Băieții obțin titlul

Echipa condusă de Ion Mihăilă a adus pentru a șaptea oară în țară trofeul Campionatului Mondial Universitar de handbal, primul după o pauză de 29 de ani. Băieții au dominat da capo al fine partida contra reprezentativei Coreei de Sud, cei de care trecuseră la limită, 29:28, în primul meci al campaniei pentru titlu derulată în orașul spaniol Malaga.

Partida a început în nota de dominare totală a jucătorilor români, care conduceau cu 4:0 în minutul 5 și și-au mărit treptat avansul până la 8 goluri (13:5) cu 10 minute înainte de finalul primei reprize, scorul pauzei fiind 16:10 cu o mare contribuție a portarului Ionuț Iancu.

Portarul celor de la CSM București a închis poarta și i-a exasperat pe adversari cu intervențiile sale și în partea a doua a jocului, unde a ieșit la rampă și interul dreapta Demis Cosmin Grigoraș. Jucătorul lui Poli Timişoara care a împlinit joi 23 de ani a înscris 13 goluri și va rămâne un coșmar pentru coreeni după ce și în partida din grupă a înscris de nu mai puțin de 17 ori. Eforturile asiaticilor de a se apropia pe tabelă au condus la diferențe minime de 4 goluri (21:17 în minutul 47), iar pe final au slăbit strocul și băieții noștri au încheiat cu un avans de 8 goluri.

România – Coreea de Sud 28:20 (16:10) este meciul ce poate da semnalul nașterii unei noi generații de excepție pentru handbalul românesc și completează fericit performanța de argint a fetelor.

Alte știri din Handbal