Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Wuhan: Halep, stopată în semifinaleRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Sep 2016

WTA Wuhan: Halep, stopată în semifinale

Un meci de uitat repede pentru Simona Halep în semifinalele tabloului de simplu al Dongfeng Motor Wuhan Open, turneu de categoria WTA Premier cu premii de 2.288.250 USD. Cehoaica Petra Kvitova, locul 16 WTA, a învins-o de o manieră categorică pe compatrioata noastră, scorul după 67 de minute fiind 6-1, 6-2.

Constănțeanca nu a intrat în meci așa cum și-ar fi dorit și s-a văzut condusă cu 5-0 în mai puțin de jumătate de oră de joc, un rol important în evoluția scorului avându-l serviciul, care din armă de temut în partidele anterioare a devenit piatră de moară pentru ea. Cu 50% procentajul primului serviciu, lansările Simonei au fost ușor de contestat de Kvitova, care a câștigat la retur 5 puncte din cele 12 jucate pe primul serviciu și 7 din cele disputate pe serviciul 2. Având dezavantajul unui serviciu mai slab, Simona a trebuit să fie în cele mai multe rânduri reactivă și să joace punctele pe construcția cehoaicei, iar orice minge returnată mai înalt sau pe centrul terenului se întorcea ca decisivă în terenul ei. Kvitova a avut 18 lovituri câștigătoare față de numai 3 ale Simonei, raportul erorilor neforțate fiind de 9 la 3.

După ce a reușit să își facă pentru a doua oară serviciul în meci câștigând primul ghem al setului secund, Simona a coborât din nou nivelul și a fost nevoite să salveze o primă minge de meci la 1-5 pe propriul serviciu. Chiar dacă a reușit, nu a mai putut să o salveze pe a doua venită pe serviciul cehoaicei.

Astfel, Simona încheie periplul la Wuhan cu 350 de puncte de clasament și un cec în valoare de 117.770 USD.

Alte știri din Tenis de câmp