Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Washington: Jocul supraviețuirii în arșița amiezeiCosmin Iftode / SportPictures.eu
04 Aug 2017

WTA Washington: Jocul supraviețuirii în arșița amiezei

Termometrul indica 64 de grade Celsius la nivelul solului în timpul partidei disputată de Simona Halep în turul secund al Citi Open, turneu WTA International cu premii în valoare de 226.750 USD, în care a întâlnit-o pe columbianca Mariana Duque-Mariño, locul 115 WTA. În situația dată, calitatea jocului a fost afectată puternic de condițiile de mediu și din fericire constănțeanca a fost cea care a rezistat mai bine până la final.

După un prim set în care a apărat un break făcut rapid, Duque-Mariño a cedat inițiativa în următorul și Simona s-a distanțat la 5-1 cu serviciul. Cu ultimele puteri, columbianca a reușit rebreak-ul și a cerut o pauză medicală fiind vizibil afectată de căldură. Intermezzo-ul i-a priit și la revenirea în teren s-a apropiat la 4-5 după două ghemuri în care Simona a reușit un singur punct, dar i-a retezat elanul sud-americancei cu un rebreak ce a împins meciul în decisiv. Aici echilibrul s-a rupt la 2-2, constănțeanca reușind să câștige următoarele patru ghemuri cedând în fiecare câte două puncte. În pofida faptului că picioarele erau de două ori mai grele din cauza căldurii, ambele jucătoare au avut puterea să ofere publicului schimburi de mingi spectaculoase pentru a compensa numărul mare de erori neforțate de ambele părți.

Simona s-a impus după o oră și 40 de minute cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2 și în sferturile de finală va juca împotriva favoritei numărul 7 a tabloului, rusoaica Ekaterina Makarova, ocupantă a locului 58 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp