Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Washington: Halep și Țig avansează la simpluRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Aug 2017

WTA Washington: Halep și Țig avansează la simplu

După victoria din proba de dublu a Patriciei Țig, succesele românești de la Citi Open, turneu WTA International cu premii în valoare de 226.750 USD, au continuat în această seară cu două în proba de simplu.

Principala favorită a tabloului, Simona Halep a terminat într-o oră și 19 minute partida contra lui Sloane Stephens (957 WTA), beneficiară a unui wild card. Americanca a disputat al doilea meci al său în acest sezon după cel din primul tur de la Wimbledon, afectată fiind de o accidentare încă de la Olimpiada de la Rio de anul trecut, remediată chirurgical la începutul anului. Cea care este considerată urmașa Serenei Williams a opus rezistență în primul set, ajutată fiind de constănțeancă, al cărui prim serviciu se încăpățâna să nu intre. Simona a avut nevoie de tiebreak pentru a face diferența, însă scenariul s-a schimbat radical în actul secund. Greșelile neforțate au început să curgă pe loviturile lui Stephens, iar Simona a fost mai atentă. Cu doar șase puncte cedate în primele cinci ghemuri ea a servit pentru meci, însă orgoliul americancei i-a prelungit acesteia agonia și la a doua șansă de a închide partida Simona a ieșit de pe teren învingătore cu scorul de 7-6 (3), 6-0. În turul secund ea o va întâlni pe columbianca Mariana Duque-Mariño, locul 115 WTA.

Patricia Țig a obținut o victorie superbă în două ore și 3 minute în fața britanicei Heather Watson, ocupantă a locului 75 WTA. Două tiebreak-uri cu scor aproape identic au fost câștigate de gălățeanca clasată pe locul 134 WTA, însă cursul celor două seturi jucate a fost diferit. Dacă în primul britanica venită din calificări a condus cu 5-2 și a fost egalată de Patricia, pentru ca apoi să își asigure intrarea în tiebreak cu un ghem de serviciu, în cel de-al doilea scenariul a fost în oglindă. Aici tricolora a servit pentru meci la 5-2, dar a fost egalată și imediat a câștigat ghemul de serviciu pentru a juca tiebreak. Din fericire pentru ea și suporterii români, Patricia a controlat ambele decisive, dar până acolo ea a etalat un joc promițător construit pe un serviciu solid, mobilitate crescută în teren și inspirație în alternarea loviturilor. După victoria din această seară cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (3), ea va juca în faza următoare a competiției cu învingătoarea partidei din partida Monica Niculescu (59 WTA) - Nao Hibino (Japonia, 72 WTA) ce se dispută în această noapte.

Alte știri din Tenis de câmp