Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Toronto: Victorie la limită pentru HalepMustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures
07 Aug 2019

WTA Toronto: Victorie la limită pentru Halep

Pauza luată după turneul de la Wimbledon a decuplat-o pe Simona Halep de la tensiunea meciurilor și de la concentrarea necesară în abordarea partidelor. Intrată direct în turul secund al Rogers Cup, turneu de categoria Premier 5 cu premii totale în valoare de 2.830.000 USD, constănțeanca a jucat împotriva americancei Jennifer Brady, locul 76 WTA, venită din calificări, deci cu o serie de partide la activ pe hard.

Partida a avut o curgere sinuoasă, cu suișuri și coborâșuri pentru compatrioata noastră, care s-a impus în cele din urmă la limită în tiebreak-ul decisivului.

Brady a câștigat primul set la 4 după ce a avut 3-0, Simona a egalat la 3, dar a cedat break-ul în ghemul 10.  În cel de-al doilea a fost rândul constănțencei să se apropie de câștigarea actului la 5-3, dar Brady a egalat la 5 și Simona a forțat rebreak-ul pentru a închide setul pe propriul serviciu.

Decisivul a avut un scenariu mult mai dramatic, cu Halep conducând cu 4-0, cu Brady întorcând neverosimil la 5-4 și 15-30 pe serviciul compatrioatei noastre, cu Simona servind pentru meci la 6-5 și un tiebreak în care s-a mers cap la cap până la 4-4. Minibreak-ul făcut de ea pentru 5-4 și cu două servicii, partida părea în mână, dar Brady a revenit la serviciu la 5-6 și Simona a încheiat după două ore și jumătate partida cu un nou minibreak.

4-6, 7-5, 7-6 (5) a fost scorul victoriei constănțencei, care a câștigat cu 5 puncte mai puțin față de Brady, 105 față de 110, însă le-a câștigat pe cele mai importante. În optimile de finală, ea o va întâlni pe învingătoarea partidei ce le opune pe Dona Vekic (Croația, 24 WTA) și Svetlana Kuznețova (Rusia, 198 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp