Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Sydney: Olaru, aproape de surprizăBogdan Iordache / Mediafax Foto
14 Ian 2016

WTA Sydney: Olaru, aproape de surpriză

Meci pe muchie de cuțit pentru Raluca Olaru în semifinalele probei de dublu a turneului Apia International, turneu de categoria Premier dotat cu premii totale 687.900 USD. Bucureșteanca și partenera sa din Kazahstan, Yaroslava Shvedova, au cedat în decisiv în fața principalelor favorite ale tabloului, nimeni altele decât liderele mondiale ale probei, elvețianca Martina Hingis și indianca Sania Mirza. Scorul final a fost 4-6, 6-3, 10-8 în favoarea perechii Hingis/Mirza, dar nu a fost lipsit de întorsături de situație.

Meciul propriu zis a durat o oră și jumătate, însă a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 2-1 cu break pentru Raluca și Yaroslava în setul secund. După ce în primul set s-au consemnat nu mai puțin de 7 break-uri, perechea româno-kazahă reușise să rupă ritmul în actul secund înainte de secvența de ploaie, dar la revenirea de la cabine adversarele lor au arătat că pauza a fost un sfetnic bun pentru ele. După două break-uri consecutive, Hingis/Mirza au fost aproape de al treilea, însă punctul decisiv le-a revenit Ralucăi și Yaroslavei, cele două prelungind speranța încă un ghem. În supertiebreak serviciul a fost o problemă, și nu un avantaj, pentru ambele tabere, liderele mondiale reușind totuși să facă punctul cel mai important și să tranșeze victoria.

Ca urmare a accederii în această fază a competiției, Raluca și Yaroslava au primit câte 185 de puncte și un cec de 11.735 USD.

Alte știri din Tenis de câmp