Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Sydney: Înfrângere, dar și un câștigAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
09 Ian 2019

WTA Sydney: Înfrângere, dar și un câștig

Singura reprezentantă a României la Sydney International, turneu de categoria WTA Premier cu premii în valoare de 823.000 USD, a fost liderul mondial Simona Halep. Revenită în teren pentru un meci oficial la aproape trei luni și jumătatea de la retragerea sa din turneul de la Beijing, constănțeanca a pierdut partida din turul secund în care a avut-o ca adversară pe Ashleigh Barty, locul 15 WTA.

Australianca avea deja disputate patru partide oficiale și se află la al doilea turneu al sezonului, iar acest avantaj s-a văzut din plin în meciul câștigat cu 6-4, 6-4 după aproape o oră și jumătate de joc.

Adaptându-se mai bine la condițiile de joc, cu un vânt supărător, Barty a convertit ambele mingi de break de care a dispus în primul set, în timp ce Simona a fructificat doar una dintre cele 6 avute. Situația a fost similară în actul secund, compatrioata noastră menținând randamentul de una din 5, în timp ce Barty a transformat în break două dintre cele 6 șanse construite.

Marele câștig al Simonei este starea sa fizică, bună, ce îi permite să abordeze cu mai multă încredere Australian Open, competiție ce debutează la începutul săptămânii viitoare.

În calificările turneului de mare șlem, Irina Bara, locul 155 WTA și singura româncă prezentă pe tabloul de 128 de jucătoare, a pierdut în primul tur în fața grecoaicei Valentini Grammatikopoulou, locul 173 WTA, scor 3-6, 2-6.

Alte știri din Tenis de câmp