Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Stuttgart: Simona, victorie concludentăOctav Ganea / Mediafax Foto
23 Apr 2015

WTA Stuttgart: Simona, victorie concludentă

Simona Halep a jucat primul său meci la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart, turneu dotat cu premii totale de 731.000 USD în compania lui Garbine Muguruza. Jucătoarei spaniolă clasată pe locul 20 WTA avea avantajul moral al celor două victorii din tot atâtea meciuri disputate cu campioana noastră, dar în această noapte consistența în joc a Simonei a îndepărtat orice dubiu în privința învingătoarei.

Partida începe cu un break al spanioloaicei, avantaj păstrat de-a lungul setului În ghemul 8 Simona găsește răspunsurile corecte pentru serviciul wide și la T ale Muguruzei și duce scorul la 0-30. Jucătoarea spaniolă revine și egalează, pentru ca mai apoi să forțeze o lovitură și trimite mingea în aut. Două puncte o aduc în avantaj și un retur în fileu al Simonei o duce apoi la un singur ghem de câștigarea setului. Serviciul o ajută din nou pe Simona, dar ratează un raliu lung și o minge defensivă și Muguruza are prima minge de set pe care nu o scapă din mână după un retur ”îngropat” în zgura de la Stuttgart.

În setul secund, după un ghem de deschidere câștigat de Muguruza și unul de serviciu adjudecat mai greu de constănțeancă, a urmat primul break al Simonei, bazat pe schimburi lungi de mingi, capitol al care Simona este net superioară. Break-ul este consolidat de jucătoarea noastră, care face 3-1 și presiunea este acum pe umerii Muguruzei, iar spaniola clachează din nou. Simona își face din nou cu lejeritate serviciul, iar Muguruza pare cu totul altă jucătoare față de cea din primul set și, după un ghem lung în care românca returnează perfect, situația se egalează la seturi.

Simona servește prima în decisiv și se confruntă cu agresivitatea crescută pe retur a jucătoarei spaniole, care face break-ul la fel ca în debutul meciului. După ce și-a dublat avantajul pe tabelă, Muguruza nu ezită să atace pe primul serviciu al Simonei în ghemul 3 și retururile câștigătoare sunt contracarate de jucătoarea noastră prin ruperi de ritm sau raliuri lungi cu lovituri variate ce o incomodează vizibil pe adversara sa. Simona ”apasă” pe reverul Garbinei, punct nevralgic al adversarei sale și reușește să anuleze handicapul de pe tabelă, apoi cu un serviciu solid și cu o lovitură câștigătoare frumoasă – cros scurt din alergare – trece pentru prima dată în avantaj în set. Muguruza răspunde cu un ghem alb adjudecat pe două greșeli neforțate ale Simonei și două atacuri bune. O minge ieșită milimetric afară o readuce pe Muguruza în joc în ghemul 7 și în loc de ghem se trece la avantaj, dar constănțeanca reglează imediat neajunsul și revine la conducere pe tabelă. Serviciul spanioloaicei dă rateuri în ghemul 8 și Simona face un nou break, apoi închide meciul după o oră și 50 de minute cu scorul 3-6, 6-1, 6-3.

Următoarea adversară va fi aleasă în urma întâlnirii dintre italianca Sara Errani (15 WTA) și Zarina Dyas (32 WTA) din Kazahstan.

Alte știri din Tenis de câmp