Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Stuttgart: Niculescu repetă scenariulMircea Rosca / SportPictures.eu
21 Apr 2016

WTA Stuttgart: Niculescu repetă scenariul

Monica Niculescu ne-a prezentat o nouă mostră de partidă cu scenariu neprevăzut în turul secund al Porsche Tennis Grand Prix, turneu de categoria Premier cu premii totale de 693.900 USD. Întâlnirea cu favorita numărul 5, cehoaica Petra Kvitova (7 WTA), la două luni după succesul de la Cluj nu a fost până la urmă una plăcută pentru compatrioata noastră. Pentru a doua oară într-o săptămână, după meciul cu Andrea Petkovic de la cea de-a doua întâlnire de Fed Cup disputată anul acesta la Cluj, Monica a avut partida în mână și a irosit mingi de meci pentru a pierde apoi în trei seturi.

Un prim set extraordinar făcut de compatrioata noastră în fața unei Kvitova care a greșit mult – numai 50% procentajul punctelor obținute pe propriul serviciu – a fost continuat de unul dominat în start de cehoaică, aceasta detașându-se la 5-2 și minge de break și set. Monica s-a mobilizat și a revenit de o manieră entuziasmantă, trecând la conducere cu patru ghemuri consecutiv câștigate. Venită la serviciu în ghemul 12, slătineanca a salvat trei mingi de break și a pierdut trei mingi de meci – prima extrem de dureroasă, Kvitova având un imens noroc la mingea trimisă în banda fileului – pentru a ceda break-ul și apoi în final și tiebreak-ul. Încărcată din punct de vedere al moralului, cehoaica debutează cu break în setul 3 și își dublează avantajul cu un break alb în ghemul 7 pentru a închide apoi partida după două ore și 45 de minute cu scorul 2-6, 7-6 (5), 6-2.

Monica nu îi poate da, astfel, o mână de ajutor Simonei Halep, a cărei poziție în clasament este amenințată de cehoaică, și părăsește turneul de la Stuttgart cu 55 de puncte de clasament și un cec în valoare de 8.590 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp