Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA St. Petersburg: Niculescu nu face concesiiMircea Rosca / SportPictures.eu
09 Feb 2016

WTA St. Petersburg: Niculescu nu face concesii

Monica Niculescu a repurtat o victorie de moral în primul tur al St. Petersburg Ladies Trophy, turneu WTA cu premii în valoare de 687.900 USD. Venită după dezamăgirea provocată de ratarea calificării în semifinalele Fed Cup, slătineanca de pe locul 37 în ierarhia WTA a avut-o ca adversară pe reprezentanta țării gazdă Natalia Vikhlyantseva, rusoaica fiind plasată pe locul 265 WTA. După 80 de minute Monica a ieșit învingătoare cu scorul 6-0, 6-3.

Primul set a fost unul fără istoric, rusoaica fiind incapabilă să se adapteze la schimbările de ritm și la alternanța loviturilor de slice – marcă înregistrată a Monicăi – și a mingilor înalte. Compatrioata noastră a avut un singur moment în care a scăzut ritmul. La începutul setului secund a ratat o primă minge de break ce ar fi detașat-o la 2-0, apoi a cedat singurul său break din meci și a mai ratat încă două mingi de break în ghemul 4, ceea ce i-a permis tinerei sale adversare să creadă că poate egala situația la seturi. În ghemul 5 ajunsă în situația de a fi condusă cu 30-40, Monica a accelerat și nu a mai făcut nicio concesie până la finalul meciului.

În turul următor, ea o va întâlni pe Timea Babos, locul 51 WTA, în fața căreia are palmares pozitiv 3-1, unguroaica repurtând singura victorie luna trecută la Shenzhen. Cu siguranță, Monica este dornică de a-și lua revanșa și de a se califica în sfertul de finală unde ar putea juca împotriva învingătoarei dintre favorita numărul 2 a tabloului, italianca Roberta Vinci (16 WTA) și belgianca Yanina Wickmayer (55 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp