Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA St. Petersburg: Halep trece în sferturiMircea Rosca / SportPictures.eu
01 Feb 2017

WTA St. Petersburg: Halep trece în sferturi

Simona Halep a avut o evoluție promițătoare în partida din turul secund al tabloului de simplu al St. Petersburg Ladies Trophy, turneu de categoria Premier dotat cu premii în bani de 710.900 USD, constănțeanca trecând după un joc extrem de disputat de croata Ana Konjuh, 36 WTA. Adversara sa în vârstă de 19 ani, posesoare a unui fizic bine pus la punct la 1,74 m și 64 de kilograme, a dat o replică consistentă compatrioatei noastre, care a fost nevoită să se întrebuințeze pe parcursul celor aproape o oră și 40 de minute cât a durat meciul.

Principala favorită a tabloului a pornit cu stângul, cedând primul break chiar în startul partidei, însă a revenit imediat și s-a distanțat la 3-1. Rebreak-ul croatei a echilibrat cursul jocului și după o succesiune de patru ghemuri câștigate rapid pe propriile lansări, Simona a închis primul set cu un break alb venit oarecum în contradicție cu evoluția de până atunci, dar nu și cu calitatea jocului prestat de ea.

Setul secund a pornit în oglindă față de primul, Konjuh a condus cu 3-1 cu un break, dar Simona a egalat la 3, apoi a avut trei mingi de break și meci la 5-4 și încă una la 6-5. După ce a trecut pe lângă cele patru șanse de a închide partida, constănțeanca și-a păstrat concentrarea și a controlat autoritar tiebreak-ul, punând capăt partidei cu scorul 6-4, 7-6 (2).

În faza următoare a competiției, cea a sferturilor de finală, ea o va întâlni o altă tânără jucătoare, rusoaica de 19 ani Natalia Vikhlyantseva, locul 115 WTA, cea care astăzi a provocat o mare surpriză eliminând-o pe favorita numărul 8, compatrioata sa Daria Kasatkina, 27 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp