Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA St. Petersburg: Begu și Niculescu ies din primul turMircea Rosca / SportPictures.eu
31 Ian 2017

WTA St. Petersburg: Begu și Niculescu ies din primul tur

Partidele turului inaugural al tabloului de simplu al St. Petersburg Ladies Trophy, turneu de categoria Premier dotat cu premii în bani de 710.900 USD, au început de ieri, însă cele două reprezentante ale României care evoluează în această fază au disputat astăzi meciurile lor, rezultatele fiind negative pentru ambele.

Irina Begu, 29 WTA, a avut ca adversară o jucătoare venită din calificări, însă nu a putut fructifica acest avantaj. Andrea Petkovic, germanca situată pe poziția 52 a ierarhiei WTA, s-a impus după o oră și 36 de minute de joc cu scorul de 6-1, 7-5, într-un meci în care Irina a contat doar în setul secund, în care a condus cu 4-2 și apoi a fost nevoită să facă rebreak la 4-5 pentru a rămâne în meci. Micul succes nu a salvat-o însă de înfrângere și iese din concurs cu un punct de clasament și un cec de 6.925 USD.

Cu aceeași zestre se alege și Monica Niculescu, 32 WTA, după partida contra croatei Ana Konjuh, 36 WTA. Un meci de două ore ne-a purtat de la extaz la agonie, Monica atribuindu-și clar primul set pentru a le ceda pe următoarele două. Scorul final al întâlnirii a fost 1-6, 6-3, 6-2 în favoarea jucătoarei de numai 19 ani care o va întâlni mâine pe Simona Halep în al doilea meci al zilei, cu începere estimată în jurul orei 11:30.

Irina și Monica vor continua în proba de dublu, unde tot mâine și tot în jurul orei 11:30 vor juca în primul tur împotriva perechii Lenka Kuncikova (Cehia) / Elise Mertens (Belgia).

Alte știri din Tenis de câmp