Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
S-au tras la sorți grupele Turneului CampioanelorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Oct 2016

WTA Singapore: S-au tras la sorți grupele Turneului Campioanelor

La Singapore a avut loc tragerea la sorți a grupelor Turneului Campioanelor, competiţia care încununează sezonul 2016 și care se va desfășura începând de duminică, 23 octombrie, finala fiind programată peste o săptămână, pe 30 octombrie.

Sub numele oficial de BNP Paribas WTA Finals Singapore, turneul cu premii totale de 7.000.000 USD reunește cele mai bune 8 jucătoare ale lumii în funcție de performanțele cumulate pe întregul an în curs. După anunțul de retragere al Serenei Williams, singura necunoscută este a opta calificată, nume care va fi aflat cel mai târziu mâine, în funcție de rezultatul finalei de la Moscova, pe care Svetlana Kuzneţova trebuie să o câștige pentru a o devansa pe britanica Johanna Konta și a-i lua locul.

Simona Halep, locul 4 WTA, a obținut calificarea matematică pe 29 septembrie, în urma obținerii accesului în semifinalele de la Wuhan, cu un total de 4.728 de puncte. Majoritatea acestor puncte au provenit din cele trei turnee câștigate (Madrid, București, Montreal) și trei semifinale (Sydney, Cinncinnati, Wuhan) dintr-un total de 17 turnee jucate.

În urma tragerii la sorți de astăzi, reprezentanta României va evolua în Grupa Roşie având ca adversare pe Angelique Kerber (Germania, 1 WTA, 4-3 la întâlniri directe, 1-3 în 2016), Madison Keys (SUA, 7 WTA, 4-1 la întâlniri directe, 3-0 în 2016) şi Dominika Cibulkova (Slovacia, 8 WTA, 2-3 la întâlniri directe, 1-0 în 2016).

Cealaltă grupă, Grupa Albă, le are în componență pe deținătoarea titlului din 2015 Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), Garbine Muguruza (Spania, 6 WTA) şi Johanna Konta (Marea Britanie, 10 WTA) sau Svetlana Kuzneţova (Rusia, 9 WTA).

Primele două clasate în fiecare grupă obțin accesul în semifinale, locul 1 în Grupa Roșie urmând a juca cu locul 2 din Grupa Albă, respectiv locul 1 în Grupa Albă cu locul 2 din Grupa Roșie.

Alte știri din Tenis de câmp