Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Sidney: Finală interzisăAFP / Mediafax Foto
15 Ian 2016

WTA Sidney: Finală interzisă

Simona Halep nu a putut face pasul în finala turneului Apia International, dotat cu premii în valoare de 687.900 USD, fiind învinsă de rusoaica Svetlana Kuznețova, locul 25 WTA.

Meciul, început ieri și întrerupt din cauza ploii, s-a reluat astăzi de la scorul de 5-4 și s-a încheiat după două ore și 45 de minute de joc efectiv cu 7-6, 4-6, 6-3 în favoarea fostei câștigătoare a US Open și Roland Garros.

La reluare, Simona a avut trei mingi de set pe serviciul rusoaicei, însă aceasta a revenit și ulterior a dus setul în tiebreak, unde constănțeanca a anulat la 3-6 două șanse ale adversarei de a închide setul, dar nu și pe a treia, de pe propriul serviciu.

Un început de set mai bun al compatrioatei noastre i-a adus un break în plus, avantaj pe care l-a apărat cu inteligență în pofida încercărilor Kuznețovei de a egala.

Decisivul a avut un moment critic atunci când Simona nu a putut să convertească patru mingi de break în ghemul 3, apoi a cedat serviciul în ghemul 6. O nouă șansă de a rupe serviciul adversarei, a douăsprezecea, s-a ivit în ghemul 9, dar Kuznețova a legat trei puncte consecutive și a închis meciul.

Calificarea în semifinale i-a adus Simonei 185 de puncte de clasament și un cec de 36.600 USD, toată atenția ei fiind concentrată acum pe turneul următor, Australian Open.

Alte știri din Tenis de câmp