Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Victorie rapidă pentru HalepAFP / Mediafax Foto
07 Ian 2015

WTA Shenzhen: Victorie rapidă pentru Halep

Odată trecută de emoțiile primului meci al sezonului, Simona Halep a mărit turația și a învins-o în două seturi simetrice – 6-2, 6-2 – pe rusoaica de 17 ani Natalia Vikhlyantseva (584 WTA), după un meci ce a durat un pic peste o oră.

Constănțeanca a început bine jocul, cu un break obținut după ce a fructificat prima șansă construită, însă a trebuit să revină de la 0-40 și să anuleze alte două mingi de break ale rusoaicei în primul său ghem de serviciu. Determinarea sa a primat în fața avântului tinerei considerată a fi viitoarea Sharapova și scorul a ajuns rapid la 4-0, moment în care lucrurile au devenit clare în privința derulării jocului, iar fiecare parte și-a făcut serviciul până la închiderea setului.

În actul secund, Vikhlyantseva servește prima și după un ghem de 14 puncte deschide tabela, Simona replicând cu un ghem scurt pentru a restabili egalitatea, pentru ca apoi să treacă în avantaj cu break. Lucrurile păreau a fi clarificate, însă rusoaica reușește să câștige prima oară pe serviciul constănțencei și duce scorul la 2-2. Nu a fost, însă, decât o ultimă zvâcnire a rusoaicei, iar Simona preia inițiativa și cu o serie de patru ghemuri consecutive pune capăt întâlnirii.

În sferturile competiției Halep o va întâlni pe Aleksandra Krunic (Serbia, 84 WTA), una dintre jucătoarele învinse de Simona în parcursul său către trofeul de la București, anul trecut.

Alte știri din Tenis de câmp