Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Primul turneu, prima finală a anului pentru HalepAFP / Mediafax Foto
09 Ian 2015

WTA Shenzhen: Primul turneu, prima finală a anului pentru Halep

Misiune simplă pentru Simona Halep în semifinala de simplu a turneului Shenzhen Open, acolo unde a întâlnit-o pe ani reprezentanta țării gazdă, Saisai Zheng, clasată pe locul 97 WTA. Simona a trecut în două seturi – 6-2, 6-3 – cu o evoluție pe alocuri degajată, fără a se întrebuința prea mult în fața celei de-a patra chinezoaice clasate in top 100.

După ce i-a permis adversarei să își facă primul ghem de serviciu, Simona a făcut patru ghemuri la rând și și-a permis să cedeze un break înainte de a încheia setul pe serviciul chinezoaicei, afectată de probleme fizice.

Campioana noastră a știut să exploateze aceste probleme alternând jocul și solicitând-o în anumite momente pe Zheng, dar a avut și momente de lejeritate, așa cum a fost în debutul setului secund, când chinezoaica a început cu break. Simona a echilibrat imediat situația și a menținut un ritm suficient pentru a merge cap la cap până în ghemul 8, atunci când a dovedit maturitate mai mare în joc și a fructificat prima șansă de break pe care și-a construit-o, apoi a închis partida pe propriul serviciu.

Astfel, Simona se pregătește pentru prima finală a acestui an, pe care o va disputa mâine împotriva elvețiancei Timea Bacsinszky (47 WTA), autoarea unei victorii surpriză asupra prietenei româncei, Petra Kvitova, locul 4 WTA, ce a anulat o întâlnire în finală a principalelor favorite ale turneului. Cehoaica a cedat surprinzător după o partidă de două seturi, încheiată cu scorul de 6-4, 6-4.

Alte știri din Tenis de câmp