Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Olaru ratează trofeulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Ian 2017

WTA Shenzhen: Olaru ratează trofeul

Raluca Olaru a ratat ocazia de a fi prima jucătoare tricoloră care cucerește un trofeu în 2017. Alături de partenera sa, ucraineanca Olga Savchuk, Raluca a disputat finala de dublu al Shenzhen Open, turneu de categoria WTA International cu premii totale în valoare de 626.750 USD, însă a cedat în minim de seturi în fața dublului cap de serie numărul 2 format din cehoaica Andrea Hlavackova și chinezoaica Shuai Peng.

Jucătoare cu experiență superioară, luând în calcul numai cele două titluri de grand șlem câștigate de Hlavackova, perechea ceho-chineză s-a impus cu 6-1, 7-5 în o oră și 20 de minute de joc.

Primul set a fost unul scurt ca număr de ghemuri, dar și ca timp, fiind încheiat în mai puțin de 24 de minute de Hlavackova/Peng, un scor poate drastic dacă este să comparăm datele tehnice. Astfel, cu un raport al loviturilor câștigătoare și al erorilor neforțate de 5/5, favoritele numărul 2 nu au fost cu mult superioare Ralucăi și Olgăi, ele înregistrând un 4/7, însă erorile celor din urmă au venit în momentele cheie ale ghemurilor.

Situația s-a repetat în setul secund, în care perechea româno-ucraineană a întors de la 2-3 la 5-3, însă nu au putut să închidă următoarele două ghemuri de serviciu în care au comis duble greșeli chiar la minge de ghem.

Raluca și Olga părăsesc turneul cu capul sus după o săptămână în care și-au calibrat jocul pentru marele examen de la Melbourne ce va începe peste o săptămână și părăsesc Shenzhen cu câte 180 de puncte de clasament și un cec în valoare de 13.544 USD.

Alte știri din Tenis de câmp