Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Niculescu și Cîrstea, învinse în turul secundAlexandru Dobre / Mediafax Foto
03 Ian 2017

WTA Shenzhen: Niculescu și Cîrstea, învinse în turul secund

Monica Niculescu a deschis seria partidelor cu prezență românească în cea de-a treia zi a Shenzhen Open. Ocupanta locului 38 WTA a fost afectată de probleme de respirație ce și-au pus amprenta asupra randamentului său și care în cele din urmă i-au adus înfrângerea în fața chinezoaicei Qiang Wang, locul 72 WTA.

Nevoită să lupte din greu timp de peste două ore, Monica a cedat în cele din urmă cu 6-7 (1), 4-6, rămânând cu regretul că a fost la două puncte de câștigarea primului set la 5-3 și 40-40. Reprezentanta gazdelor a revenit însă și a controlat autoritar tiebreak-ul, apoi a condus ostilitățile în startul actului secund. Monica a găsit răspuns de fiecare dată când adversara sa a făcut break-ul și a reușit primul hold al setului în ghemul 5. Profitând de uzura fizică a slătinencei, Qiang Wang i-a rupt din nou serviciul în ghemul 7, avantaj ce s-a dovedit a fi decisiv în economia jocului.

Nici Sorana Cîrstea, locul 79 WTA, nu a avut succes în partida disputată contra principalei favorite Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA. Poloneza a avut un prim set în care a jucat foarte exact, înregistrând numai 3 greșeli neforțate față de cele 13 ale târgoviștencei, avantaj transpus într-o diferență netă pe tabelă. Compatrioata noastră a schimbat registrul în setul secund și a avut minge de 4-0, însă Agnieszka a revenit în forță și a închis partida după 80 de minute cu scorul de 6-0, 6-3.  

Eliminarea din proba de simplu le aduce Monicăi și Soranei câte 30 de puncte de clasament și un cec de 7.238 USD.

Alte știri din Tenis de câmp